Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Один із судів у Запоріжжі припинить надсилати листи

Один із судів у Запоріжжі припинить надсилати листи

Один із судів у Запоріжжі припинить надсилати листи

Поштова кореспонденція

Жовтневий районний суд припинить надсилати поштову кореспонденцію через відсутність державного фінансування. Запоріжцям надсилатимуть повідомлення із суду через СМС-повідомлення.

Про це повідомляє пресслужба Жовтневого районного суду.

Чому так сталося?

Через недостатнє фінансування з боку держави суд не співпрацюватиме з «Укрпоштою».

Як пише Слідство.інфо, розпорядником грошей на діяльність судів є Державна судова адміністрація (ДСА). Саме вона централізовано закуповує все необхідне для установ — комп’ютери, техніку, і навіть марки з папером. Там дефіцит коштів пояснюють зменшенням у цьому році фінансування на судову систему й рекомендують судам відправляти всю кореспонденцію електронною поштою.

Що це означає для запоріжців?

Через розірвання договору Жовтневого районного суду з «Укрпоштою», запоріжці не можуть скористуватися послугою кур’єрською доставкою до та із суду.

Тож тепер доведеться при зверненні до суду зазначати про всі засоби зв’язку учасників розгляду справи: офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів. А при подачі документів до суду треба надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону.

Окрім того, аби дізнатися дату призначення справи до розгляду, необхідно заходити на вебсайт суду у розділі «Громадянам» підрозділу «Списки судових  справ, призначених до розгляду».

Про відновлення відправлення поштової кореспонденції та посилок у пресслужбі Жовтневого районного суду повідомлять пізніше.