Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізьке радіо запускає серію невигаданих історій: стартує «Формула толерантності»

Запорізьке радіо запускає серію невигаданих історій: стартує «Формула толерантності»

Запорізьке радіо запускає серію невигаданих історій: стартує «Формула толерантності»

В Запоріжжі 15 травня відбудеться прем’єра радіопрограм про дискримінацію та як вона впливає на наше життя. Кожна історія — це особиста невигадана драма однієї людини, яка зазнала цькування чи приниження. Цікавості додає те, що кожна розповідь озвучена зірками шоубізу.

Слухачі почують 25 історій: що відчувають люди з зайвою вагою, коли оточуючи відпускають шпильки…  Як роботодавці надають перевагу привабливі зовнішності, а не досвідченому фахівцю у віці… Як живеться тим, хто «інакший» за національністю, релігією, зовнішнім виглядом та фізичним станом.

Всеукраїнський проект «Формула толерантності» започаткувала Національна асоціація медіа (НАМ). В ньому беруть учать національні та 5 регіональних радіо. Серед них наше запорізьке – радіо «Максимум 101,8 FM». Городяни пам’ятають ще першу назву цієї хвилі – «Великий Луг», яка з’явилась в Запоріжжі 1995 року. За ці роки команда «великолужців» ініціювала десятки міських заходів. Цього разу проект не про розваги, а про переживання, про те, як слова і дії одних ламають долі інших.

До 14 червня в ефірі «Максимум 101,8FM» транслюватимуться історії мешканців Запоріжжя та інших міст України, які зазнали дискримінації. Всі вони озвучені зірками шоубізу: Джамалою, Олегом Винником, Олегом Скрипкою, Джеррі Хейл, Тарасом Тополею.

Слухачі також почують історії голосам відомих запоріжців: шоумена і громадського діяча Василя Бушарова, заслужених акторів Запорізького театру молоді: Інни Яновської, Катерини Макоєд, Ольги ПетровськоЇ, Валерії Лютинської та Станіслава Шкляренко.

Радіоформат обрали не випадково, – розповідає Катерина М’ясникова, виконавча директорка НАМ.

Багато хто недооцінює можливості радіо в сторітелінгу. Радіо — це друг, із яким ми залишаємося наодинці, коли їдемо в машині чи щось робимо вдома. Формат історії, який пропонує радіо, нам здався найбільш ефективним для такого проєкту.

За словами Катерини М’ясникової, команді проекту було важко обрати найцікавіші історії, їх було більше сотні. Сотні історій про дискримінацію, насилля, приниження, з яких потрібно було обрати лише 25. За форматом це будуть історії, озвучені відомими людьми від першої особи. Кожна з них — особиста невигадана драма однієї людини.

Мета проєкту «Формула толерантності» — дати можливість слухачам подивитися на ситуацію очима людини, яку дискримінують, помінятися з нею місцями, відчути, як поведінка чи реакція інших впливає та змінює її життя. Бо іноді те, що нам здається просто випадковою необдуманою фразою, може іншій людині сильно відгукнутися, ранити чи образити, розповіла Катерина М’ясникова, виконавча директорка НАМ.

Унікальний радіоформат «Формула толерантності» слухайте з 15 травня на хвилі 101,8 FM – радіо «Максимум»-Запоріжжя.