Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » На Запоріжжі розпочнеться масова вакцинація другою дозою

На Запоріжжі розпочнеться масова вакцинація другою дозою

На Запоріжжі розпочнеться масова вакцинація другою дозою

Бустерная доза вакцины от коронавируса

З 19 травня у Запорізькій області вакцинуватимуть другою дозою препарату проти COVID-19. Першими їх отримають медики, вчителі, задіяних у проведенні ЗНО, та військові.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Всього з початку вакцинальної кампанії станом на сьогодні, 11 травня, перше щеплення зробили понад 32 тисячі запоріжців та мешканців області.

Вакциною Астра-Зенека (Ковішилд) щеплено 21467 осіб, Астра-Зенека (Ковакс) – 6151, Пфайзер – 1944, Короновак –1750 мешканців регіону.

Вакцинація в області проводиться у стаціонарних пунктах щеплення та силами мобільних бригад.

Сьогодні Запорізька область увійшла в п’ятірку регіонів за кількістю нових випадків захворюваності на коронавірус.

Як писав раніше Inform.zp.ua, COVID-паспорт в Україні можуть ввести з 1 липня. Він буде містити дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тести та одужання від коронавірусу. Сертифікат можна отримати у сімейного лікаря або згенерувати у додатку “Дія”.