Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Пенсіонерам у Запоріжжі не видаватимуть виплати готівкою

Пенсіонерам у Запоріжжі не видаватимуть виплати готівкою

Пенсіонерам у Запоріжжі не видаватимуть виплати готівкою

Пенсії в Україні будуть виплачуватися тільки на банківську карту отримувачів. Готівкою отримувать лише визначені категорії пенсіонерів.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів. 

До 1 вересня пенсіонери можуть обрати один з понад 40 запропонованих банків для того, щоб завести карту, нв яку мають надходити вибір. Якщо цього не зробити, то орган, який здійснює виплати, самостійно відкриватиме банківські рахунки для таких громадян, а після – сповістить пенсіонерів про це.

У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про цей рахунок надходить з банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині нікуди ходити не треба, – пояснив Музиченко.

Готівкою пенсію отримуватимуть тільки люди з інвалідністю першої групи й пенсіонери віком від 80 років.

Як писав раніше Inform.zp.ua, людям з інвалідністю підвищуть розмір пенсій.

Також пенсію відтепер можна оформити онлайн