Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запорізькій міськраді розглядають петицію про пільговий проїзд для студентів

У Запорізькій міськраді розглядають петицію про пільговий проїзд для студентів

У Запорізькій міськраді розглядають петицію про пільговий проїзд для студентів

Льготный проезд для студентов

До Запорізької міської ради подали петицію про введення пільг на проїзд у громадському транспорті. Зараз її розглядають.

Петицію подали в березні. За цей час вона зібрала необхідну кількість підписів для розгляду – 752.

Автор документу наголошує на важливості зменшити для студентів витрати на проїзд у громадському транспорті.

Стипендія середньостатистичного студента 1300 грн, а у деяких її взагалі немає. Багато молодих людей живуть окремо від батьків (в гуртожитках, зйомних квартирах), їм потрібно самим купувати собі їжу, платити за проїзд, купувати хоч іноді речі різного ступеня необхідності (засоби особистої гігієни, одяг, канцелярію). Ось і виходить, що або сиди вдома і “вмирай з голоду” або йди працюй і забудь про навчання, бо по іншому не вийде. Тому я пропоную ввести подібну пільгу як для учнів шкіл, – йдеться в петиції.

Як писав раніше Inform.zp.ua, з 1 травня у Запоріжжі подорожчав проїзд в громадському транспорті на 2 гривні. Запоріжці обурені таким рішенням підвищити тарифи. Через це містяни створили петицію, у якій закликають місцеву владу переглянути це питання.