Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У “Фаетоні” з’явилися нові експонати

У “Фаетоні” з’явилися нові експонати

У “Фаетоні” з’явилися нові експонати

Lloyd Arabella та BMW-700

До музею із закордону надійшли два символічні автомобілі для Запоріжжя. Саме вони використовувалися для порівняльних випробувань на запорізькому автомобільному заводі.

Про це розповіли на сторінці Запорізького музею техніки «Фаетон».

Експонатами музею стали Lloyd Arabella та BMW-700. На запорізькому автомобільному заводі «Коммунар» у різні роки з них запозичили деякі елементи для «Запорожця»

На перших ескізах, на деяких з макетів та на перших дослідних зразках ледь проглядаються елементи кузова, запозичені в Lloyd Arabella та деяких інших закордонних зразків. Та всі вони вдало поєднані разом з дизайнерськими рішеннями коммунарівців так, що «Запорожець» 966 виглядає досить самобутньо, – повідомляють у Музеї.

Зараз ці німецькі автомобілі реставрували умільці з Дніпра, й тепер на них можна поглянути у музеї «Фаетон».

Як писав раніше Inform.zp.ua, курган Єдності, що знаходиться на Хортиці біля Музею історії запорозького козацтва, вирішили реконструювати. Його перетворять на зручний громадський простір.

Нагадаємо, у Запоріжжі також хочуть реконструювати Музей історії запорозького козацтва.