Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Запоріжці зможуть літати до Туреччини без тестів на COVID-19

Запоріжці зможуть літати до Туреччини без тестів на COVID-19

Запоріжці зможуть літати до Туреччини без тестів на COVID-19

З 15 травня.

Туреччина скасує вимогу щодо ПЛР-тестів для авіапасажирів з України з 15 травня.

Про це повідомляє видання Avianews.com з посиланням на інформацію від турецьких авіакомпаній Turkish Airlines і Pegasus Airlines.

Єдине, що вимагається від туристів – заповнити спеціальну електронну форму. В цій системі необхідно вказати свої паспортні дані, рейс і місце проживання в Туреччині.

Після заповнення даних система генерує Hes-код, який необхідно пред’являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті. За допомогою Hes-коду влада контролює, чи мала людина контакт з хворим COVID-19, і якщо це сталося – інформує туриста.

Електронна форма доступна за лінком: https://cutt.ly/wbdftCA

Її потрібно заповнити та роздрукувати/завантажити на пристрій за 72 години до прильоту до Туреччини. Також анкету потрібно пред’явити співробітнику авіакомпанії в аеропорту вильоту. Без анкети в посадці на борт літака можуть відмовити.

Зараз авіапасажири, які летять до Туреччини, мають пройти за свій рахунок ПЛР-тест на коронавірус. Тест повинен показати негативний результат. Це свідчить, що людина не хвора.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в кінці травня запорізький аеропорт відкриває рейси до Болгарії.