Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі активно перевіряють місця для укриття

У Запоріжжі активно перевіряють місця для укриття

У Запоріжжі активно перевіряють місця для укриття

Захисні споруди призначені для 48-годинного укриття.

У місті створили спеціальні комісії, які активно перевіряють захисні споруди для евакуації населення.

Про це повідомляють на сайті Запорізької міської ради.

За цією інформацією, фахівці перевіряють найпростіші укриття на території міста, в яких можна безперервно знаходитися населенню впродовж 48 годин. Зокрема, контролюють наявність місць для сидіння (лавки, стільці тощо), запаси води (з розрахунку 2 л на добу на одну особу), засоби надання медичної допомоги, первинні засоби пожежогасіння, шанцеві інструменти.

Також повідомляється, що наступний етап перевірок захисних споруд розпочнеться 17 травня. Фахівці з комісії будуть уточнювати розрахунки щодо укриття населення відповідно до місткості самого приміщення, а також вирішуватимуть питання щодо ремонту і приведення підвальних приміщень до належного стану. Надалі їх планують внести до Фонду захисних споруд Запоріжжя.

Фото: Запорізька міська рада

Як писав раніше Inform.zp.ua, на Запоріжжі готують захисні споруди для укриття населення. Нагадаємо, найпростіших захисних споруд у місті – майже дві тисячі. Вони розраховані на захист понад 650 тисяч містян. З них у 118 укриттів є можливість перебувати безперервно 48 годин. Всі вони позначені на інтерактивній мапі, яка є на сайті мерії.