Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Заступника голови Запоріжжя звільнили з посади: коментар Анатолія Васюка

Заступника голови Запоріжжя звільнили з посади: коментар Анатолія Васюка

Вчора, 20 травня, на позачерговій сесії Запорізької міської ради з посади заступника міського голови звільнили Анатолія Васюка. Посадовець стверджує, що його звільнення було незаконне та на нього тиснули.

Про це колишній заступник міського голови Запоріжжя з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Васюк повідомив у соціальних мережах.

Вчора пройшла позачергова сесія міськради, на якій депутати розглянули ряд питань. Зокрема, з посади заступника міського голови Запоріжжя зняли Анатолія Васюка. Посадовець запевняє, що його звільнення було незаконним.

“Цей проєкт рішення міської ради не будується на нормах чинного законодавства та носить формальний характер, метою якого є незаконне звільнення, що карається Законом”, – пише Анатолій Васюк.

Посадовець стверджує, що у квітні під час зняття з посади в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва на Анатолія Васюка здійснювали тиск та вимагали добровільно покинути посаду.

“Вже за кілька днів після політичного перевороту мене було запрошено “на розмову” до голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, на якій пан Федоров запропонував мені за власним бажанням (а насправді за бажанням самого Федорова) піти з посади заступника міського голови. Після моєї цілком логічної відмови від цієї “щедрої” пропозиції на мене, як на людину, неугодну новій команді і безпосередньо голові ЗОВА Івану Федорову, почали здійснювати тиск та намагатися примусити до звільнення, використовуючи іноді навіть зовсім абсурдні методи, такі як намагання «виселити» мене з кабінету міськради”, – йдеться в повідомлені.

В проєкті рішення про звільнення Анатолія Васюка було зазначено, що він нібито порушив Присягу. Проте посадовець відкидає звинувачення та каже, що не має задокументованих випадків його порушень.


Нагадаємо, що в Запорізькій міській раді на сесії розглянули перейменування понад 140 вулиць та провулків в рамках дерусифікації топонімів. Вулиці на провулки отримали нові назви.

Також у Запоріжжі на позачерговій сесії депутати ухвалили рішення про об’єднання деяких лікарень. Зокрема мова йде про лікарні №1, №3, №4, №6, №7 та №10.

Після сесії Запорізької міської ради, на якій під час таємного голосування депутати звільнили з посади в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва та призначили на неї Регіну Харченко, попередній очільник почав оскаржувати це рішення. Inform.zp.ua розбирався у ситуації, що склалася.