Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » С оккупированной территории Запорожской области вывезли парня-сироту

С оккупированной территории Запорожской области вывезли парня-сироту

С оккупированной территории Запорожской области вывезли парня-сироту

Фото: Нацполіція Запоріжжя

З захопленої території Запорізької області вдалось повернути на підконтрольну Україні територію 17-річного хлопця-сироту. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Хлопця звати Денис і він дуже хотів встигнути виїхати до повноліття з окупації.

Його поверненню на підконтрольну Уряду України територію сприяли Мінреінтеграції спільно з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини».

“Хлопець – сирота. Від початку повномасштабного вторгнення він проживав на ТОТ Запорізької області під наглядом сусідки й весь цей час шукав можливості виїхати з окупації”, – йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

Рідна тітка Дениса звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції із проханням допомогти вивезти племінника з окупованого міста. Тепер Денис перебуватиме під її опікою.

Українська мережа за права дитини надасть хлопцеві соціально-психологічну допомогу та забезпечить речами першої потреби.

Вже незабаром Денис відправиться до реабілітаційного табору у Трускавці, де спеціалісти допоможуть йому відновитися психологічно та  провести час у колі однолітків.

Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на окупованій території, або територію РФ, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13.

Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції – 15-48 або Національного інформаційного бюро – 16-48.

Генштаб ЗСУ підтвердив відхід українських військ з Лук’янців та Вовчанська, пояснюючи це збереженням життя військовослужбовців та уникненням втрат.

Ситуація у Вовчанську у зведенні Міноборони росії не згадується.

Тим часом лейтенант Збройних Сил України з позивним “Алекс” у своєму Telegram-каналі “Офіцер” спростував інформацію пропагандистів. За його словами, Роботине – у сірій зоні, населений пункт контролюють Сили оборони України.

«Майже весь населений пункт – сіра зона, наші пацани контролюють заїзди аж з Новопрокопівки. Залітають лише їхні байкери, які відхватують і не повертаються. Ще раз, взяття Роботине – брехня, на цей час там лише хороші рускі”, – заявив військовослужбовець.

Нагадаємо, російські війська продовжили наземні атаки в західній частині Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту зафіксовано не було. Російські війська атакували поблизу Роботино з боку Новопрокопівки.

У ніч на 14 травня російські війська атакували Україну безпілотниками типу Shahed та балістичною ракетою “Іскандер-М”. Сили протиповітряної оборони збили усі 18 запущених “Шахедів”, у тому числі – у Запорізькій області.

Після набуття чинності закону про мобілізацію 18 травня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК, ЦНАПі або електронному кабінеті.