Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Торговля на бирже: запорожские полицейские предупреждают о новом мошенничестве

Торговля на бирже: запорожские полицейские предупреждают о новом мошенничестве

Торговля на бирже: запорожские полицейские предупреждают о новом мошенничестве

Поліція

57-річна жителька Запоріжжя розраховувала на швидкі доходи від інвестицій у біржові акції, натомість – за тиждень втратила понад 77 тисяч гривень. Правоохоронці вкотре закликають громадян не довіряти сумнівним оголошенням про «легкий» прибуток.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

До чергової частини Запорізького районного управління поліції із заявою звернулась мешканка Дніпровського району. За словами жінки, у соціальній мережі вона побачила оголошення про додатковий заробіток.

Після того, як вона перейшла за посиланням та ввела особисті відомості, їй зателефонував «брокер» та запропонував швидкий прибуток – вкласти через вебресурси гроші в біржові інвестиції. Жінка спокусилась на привабливу пропозицію та переказала на невідомі рахунки 29 300 гривень. У подальшому, щоб «вивести з біржі зароблені гроші та пройти фінансовий моніторинг», додатково перерахувала ще 38 300 гривень.

Проте, після здійснення чергової транзакції запоріжанка не отримала ані прибутків, ані можливості повернути вкладене, а «роботодавці» більше на зв’язок не виходили. Жінка зрозуміла, що поповнила гаманець шахраїв та звернулась до поліції.

Поліцейські застерігають громадян не спокушатися на такого роду обіцянки про легкі гроші. Нерідко ір-адреси подібних ресурсів вказують про їхню іноземну реєстрацію. Тому розслідувати такі шахрайства непросто.

Правоохоронці радять не переходити за сумнівними посиланнями; не перераховувати гроші на невідомі рахунки; при пошуку роботи надавати перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням.

Нагадаємо,  протягом липня-вересня 2023 року у Запорізькій області зареєстровано 126 злочинів проти основ національної безпеки України. Повідомлено про підозру у таких злочинах понад 90 осіб.