Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Ракетні удари по Запоріжжю: що окупанти зруйнували за останні тижні

Ракетні удари по Запоріжжю: що окупанти зруйнували за останні тижні

Ракетні удари по Запоріжжю: що окупанти зруйнували за останні тижні

Армія рф останні дні активно здійснює ракетні удари по Запоріжжю. Здебільшого під ударами опиняються об‘єкти інфраструктури та житлові будинки.

Редакція inform.zp.ua вирішила пригадати, що саме зруйнували окупанти у Запоріжжі за останній час.

Удари рашистів по інфраструктурі Запоріжжя

Зазвичай російські війська відкривають вогонь по Запоріжжю вночі, після опівночі, а інколи ближче до ранку. Один із таких випадків стався 19 вересня.

Тоді окупанти завдали по обласному центру два ракетні удари. Вперше окупанти атакували близько другої години ночі ракетами С-300. Два снаряди влучили у трансформаторну підстанцію біля великого житлового масиву в одному з районів Запоріжжя.

Частково ця частина міста залишилась без світла. Під загрозою знеструмлення в тому районі були дві лікарні. В результаті цього удару обійшлось без постраждалих, але був зруйнований об‘єкт соціальної інфраструктури.

Вже вранці того ж дня окупанти здійснили чергову ракетну атаку обласного центру, знову застосувавши С-300. Одна ракета потрапила до зеленої зони на березі Дніпра неподалік житлового масиву іншого району міста. Постраждалих також не було.

Під час ракетного обстрілу 24 вересня у Запоріжжі були пошкоджені та зруйновані приватні та багатоквартирні будинки. Ракетні удари пошкодили 8 будинків у приватному секторі та 16 багатоповерхівок. У приватних будинках були пошкоджені вікна, крівлі та огорожі.

Найбільше постраждав триповерховий будинок, у якому сталася пожежа. Окрім вибитих вікон там пошкоджено крівлю, фасад, балкони та плити перекриття.

Удар по Запоріжжю, який забрав найбільше життів

Останнього дня вересня російські війська завдали удару по околицях Запоріжжя. Під вогнем опинилась гуманітарна колона, яка їхала на тимчасово окуповані території.

Того ранку окупанти випустили по Запоріжжю 16 ракет. 4 з них збили сили протиповітряної оборони. 9 ракет потрапили у підприємство, де ніхто не постраждав, а останні три поцілили у гуманітарну колону.

Ці ракетні удари забрали життя в 31 людини, а ще 92 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Серед загиблих двоє дітей, як виявилось вони з Мелітопольського району.

Також загинув 36-річний співробітник Нацполіції Максим Здоревський. Ще 27 співробітників Бердянського районного управління отримали поранення.

Максим Здоревський

Через цю трагедію, наступного дня, 1 жовтня у Запоріжжі оголосили траур по загиблим під час обстрілу гуманітарної колони. Того дня в місті були спущені державні прапори з будівель, а також скасовані всі розважальні заходи.

Пізніше цей обстріл став однією з причин, чому в Запорізькій області заборонили виїзд на тимчасово окуповані території. Таке рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Запорізької області. Також заборонено проводити масові заходи в районі пункту перетину.

Ракетні удари по центру Запоріжжя

Хоч ракетні удари по обласному центру стали звичним явищем, але атака у центрі міста стала шоком для багатьох містян. Окупанти випустили 7 ракет, які поцілили у багатоквартирні будинки у центрі Запоріжжя.

Ночью 6 октября оккупационные войска ударили по Запорожью. 7 ракетных ударов пришлось по многоэтажкам в центре города. Спасатели продолжают разбирать завалы.

На проспекті Соборному були зруйновані цілі під‘їзди багатоквартирних будинків. Під завалами опинились жителі будинків, які опинились під ударами.

Через руйнування на тій частині проспекту, де були прильоти, обмежили рух транспорту. Зокрема, від вулиці Миру до Лермонтова. На тих місцях рятувальники працюють над ліквідацією наслідків обстрілів.

Внаслідок ракетних ударів 12 пацієнтів отримали поранення. 9 з них доправили до лікарні з травмами. Інші троє відмовились від шпиталізації. Ще троє людей загинули під завалами. Це були двоє жінок і один чоловік.

Серед постраждалих були і двоє дітей, яким по 4 роки. Під час обстрілів вони отримали подряпини, а також шокову реакцію на вибухи. В цілому, їх стан медики оцінили, як задовільний.