Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Як переселенцям у Запоріжжі отримати допомогу по безробіттю

Як переселенцям у Запоріжжі отримати допомогу по безробіттю

Як переселенцям у Запоріжжі отримати допомогу по безробіттю

Проблема з пошуком роботи виникла у багатьох людей, які евакуювались у Запоріжжя з окупованих територій та населених пунктів, де йдуть бої.  У таких випадках, поки людина шукає роботу, є можливість отримати у держави допомогу по безробіттю.

Редакція inform.zp.ua вирішила розповісти, як переселенцям, що шукають роботу отримати допомогу.

Як оформити статус безробітного

Отримати статус безробітного переселенцям можна у міських, районних центрів зайнятості або філії регіонального центру зайнятості. Або замовити таку послугу, необхідно подати заяву. Це можна зробити особисто або онлайн на сайті за посиланням.

Аби отримати цей статус, потрібно мати такі документи:

  • Має бути заява про надання статусу безробітного в електронній формі, яку треба зробити за допомогою «Порталу Дія»
  • Під час особистого звернення у людини має бути хаява про надання (поновлення) статусу безробітного разом з поданням необхідних документів
  • Паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України
  • Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визнали біженцями, мають подати посвідку на постійне проживання або посвідчення біженця
  • Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків
  • Особи, які звільнилися зі строкової служби мають надати військово-обліковий документ
  • Військовослужбовці мають надати військово-обліковий документ, у якому зазначена дата взяття на облік (окрім тих, хто несе строкову службу)
  • Трудову книжку, цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує, що людина припинила працювати за останнім місцем роботи
  • Переселенці, у яких немає документів, що підтверджують факт звільнення, подають заяву про припинення трудових відносин. При цьому, має бути нотаріально завірена справжність підпису
  • Документ про освіту та його копія
  • Члени особистого селянського господарства, для яких така робота була основною, мають надати довідку про припинення ведення особистого селянського господарства або вихід з такого господарства
  • Тим, хто брав участь у бойових діях та обороняв Україну, мають надати посвідчення учасника бойових дій

допомога по безробіттю

Яку допомогу по безробіттю надають переселенцям

Допомога по безробіттю переселенцям призначається центрами зайнятості з восьмого дня після реєстрації безробітного за його особистою заявою. Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу, заробітної плати.переселенцям

В разі, якщо таких відомостей немає, то треба надати довідки про заробітну плату, грошове забезпечення, винагороду за цивільно-правовим договором виданих особі роботодавцем, військовим комісаріатом, де така особа перебувала на обліку, військовою частиною, органом, де особа проходила службу.

На час воєнного стану громадяни можуть подати заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги через «Портал Дія».

Аби подати заяву в електронній формі за допомогою «Порталу Дія», потрібно пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, мати має паспорт громадянина України.

Для того, щоб подати заяву через «Портал Дія» необхідно:

  • Створити особистий електронний кабінет користувача на «Порталі Дія»
  • Заповнити та підписати заяви про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю на «Порталі Дія»
  • Подати до обраного центру зайнятості заяву про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю
  • Обрати та відкрити поточний рахунок, на який буде надходити допомога по безробіттю

Через бойові дії, у деяких областях центрі зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги. Тому перерахунок перерахунок коштів здійснюватиме Ощадбанк на банківський рахунок заявника.

безроб допом

Нагадаємо, ССО “Азов” розкрив особи найманців, яких знищив на Запорізькому напрямку. Серед ворогів були цілі підрозділи з так званої Південної Осетії.