Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Як у Запорізькій області отримати пенсії на окупованих територіях

Як у Запорізькій області отримати пенсії на окупованих територіях

Як у Запорізькій області отримати пенсії на окупованих територіях

Пенсіонери на окупованих територіях Запорізької області не зможуть отримувати виплати. «Укрпошта» призупиняє роботу на непідконтрольних Україні територіях. Для більшості жителів населених пунктів під окупацією це була єдина можливість отримувати пенсії.

Редакція inform.zp.ua вирішила розповісти, як отримати пенсії людям на окупованих територіях без допомоги пошти.

«Укрпошта» припинила роботу на тимчасово окупованих територіях

Окупанти почали розносити власні, імпровізовані «пенсії» в рамках підготовки до так званого референдуму. Тому вони стали блокувати видачу пенсій через «Укрпошту». Про це 1 серпня заявив гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запорізькій області, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти»,  – заявив Смілянський.

Гендиректор «Укрпошти» згадав також про загрозу життю працівників та риску, що їх пограбують російські військові та представники так званих «лднр».

Окрім Запорізької області, «Укрпошта» призупинила роботу і у Херсонській. Повернутись туди планують після деокупації цих регіонів. Також Ігор Смілянській, що після звільнення територій пошта відновить роботу у Донецькій та Луганській областях.

пенсіонери

Як пенсіонерам на окупованих територіях отримати пенсії віддалено

Провести необхідні операції для дистанційного отримання пенсій можна через застосунок «Дія». Для цього необхідно скористатись опцією «Дія.Підпис». Таку функцію розробили ще до повномасштабного вторгнення рф.

Цю опцію створили спеціально для пенсіонерів, які знаходились чи продовжують знаходитись на тимчасово окупованих територіях. До того, як її ввели, люди повинні були приїжджати на підконтрольну Україні територію.

Після того, як майже всі КПВВ були закриті, це стало неможливим. Тому у Кабінеті міністрів України затвердили механізм, як отримувати виплати віддалено.

пенсії

Що необхідно аби дистанційно отримати пенсії

«Дія.Підпис» – це кваліфікований електронний підпис, який можна використовувати для підписання документів онлайн у застосунку «Дія».

Аби їм скористатися необхідно мати ID-картку або біометричний закордонний паспорт у застосунку «Дія». Такий підпис дійсний протягом року або до моменту його видалення.

Як отримати «Дія.Підпис»:

  • Авторизуйтесь у застосунку «Дія»
  • Перейдіть до меню – «Дія.Підпис»
  • Натисніть створити
  • Підтвердьте особу через перевірку за фото. NFC або BlankID
  • Створіть 5-значний код для «Дія.Підпису»
  • Після цього з‘явиться можливість підписувати документи в «Дії» онлайн

Завдяки цьому електронному підпису можна авторизуватись в особистому кабінеті Пенсійного фонду України. Вже там можна оформити дистанційні виплати пенсій.

пенсіонер дія

Нагадаємо, під час обстрілу ЗАЕС постраждали люди. Одна з постраждалих співробітниць знаходиться у реанімації. Вона отримала осколкове поранення грудної клітини.