Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » У Запоріжжі онкохворих лікуватимуть за сучасними технологіями

У Запоріжжі онкохворих лікуватимуть за сучасними технологіями

У Запоріжжі онкохворих лікуватимуть за сучасними технологіями

Лінійний прискорювач

У Запорізькому регіональному протипухлинному центрі у травні почнуть лікувати людей хворих на онкологію за допомогою нового лінійного прискорювача.

Про це 15 квітня повідомив директор “Запорізького регіонального протипухлинного центру” Михайло Єсаянц під час презентації нового обладнання, пише Суспільне. Запоріжжя. 

В Україні подібних апаратів для лікування близько 28, включно із приватними клініками.

За словами лікаря, що лінійний прискорювач швейцарської компанії “ELEKTA” прибув до Запоріжжя 25 листопада минулого року. В Україні подібних апаратів для лікування близько 28, включно із приватними клініками.

Наразі у медичному закладі чекають дозвільні документи з Державної інспекції ядерного регулювання, аби почати користуватися приладом.

Променевої терапії потребує близько 70 відсотків із загальної кількості онкологічних захворювань. Тому будуть опромінюватись і пухлини печінки, і пухлини легень, матки, пухлини головного та спинного мозку, простати. Тобто, це універсальне обладнання для променевої терапії, — пояснив Михайло Єсаянц.

Принцип дії лінійного прискорювача такий: пацієнт лягає на стіл та фіксується спеціальними засобами, аби той перебував нерухомо. Це важливо, аби апарат розумів, у яку точку надавати випромінювання. Так, пухлинна маса організму отримує його без пошкодження здорових тканин.

Обслуговувати нове обладнання буде 30 співробітників медичного закладу.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у бердянському ковідному шпиталі з’явилися шахраї, які пропонують пацієнтам “пристойніші” умови за додаткову платню.