Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Запоріжцям не введуть пільговий тариф на електроенергію: у Раді провалили законопроєкт

Запоріжцям не введуть пільговий тариф на електроенергію: у Раді провалили законопроєкт

Запоріжцям не введуть пільговий тариф на електроенергію: у Раді провалили законопроєкт

Без світла

У Верховній Раді не підтримали проєкт Постанови про зниження тарифів на електроенергію. 

Вчора, 13 квітня, на позачерговому засіданні у Верховній Раді розглядали цілу низку пропозицій щодо змін тарифів на комуналку. Нововведення могли зачепити ціни на електроенергію і газ. Однак усі пропозиції провалили.

Так, народна депутатка із Запорізького регіону від “Слуги народу” Юлія Яцик разом із десятками колег зареєструвала законопроєкт №4587.

У документі пропонувалося:

  • встановити пільговий тариф для населення на перші 100 кВт/год на місяць в розмірі 0,90 грн за 1 кВт/год;
  • встановити пільговий тариф для населення, яке постійно проживає у 30-кілометровій зоні АЕС, у розмірі 70 відсотків діючого тарифу;
  • встановити пільговий тариф на електроенергію для будинків обладнаних опалювальними електроустановками та негазифікованих будинків (за обсяг спожитий до 3000 кВт/год по 0,90 грн за 1 кВт/год);
  • встановити пільговий тариф на електроенергію для гуртожитків, багатодітних, прийомних сімей та будинків сімейного типу (0,90 грн за 1 кВт/год).

Вчора ввечері депутатка Юлія Яцик повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, що законопроєкт №4587 не прийняли у Верховній Раді. 

Як писав раніше Inform.zp.ua, комісія НКРЕКП встановила ціну на газ для споживачів. Річний тариф діятиме до 30 квітня 2022 року.