Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Депутати запорізької міськради вимагають зупинити колапс економіки

Депутати запорізької міськради вимагають зупинити колапс економіки

Депутати запорізької міськради вимагають зупинити колапс економіки

Сьогодні оприлюднила звернення фракція ВО «Батьківщина» запорізької міської ради. Депутати висловловили підтримку вимогам мешканців Запоріжжя, які висловлюють своє обурення діями та бездіяльністю влади.

Сьогодні оприлюднила своє звернення фракція ВО «Батьківщина» запорізької міської ради. Депутати висловловили підтримку вимогам мешканців Запоріжжя, які висловлюють обурення діями та бездіяльністю влади.

Депутати обіцяють всебічну підтримку у захисті прав і свобод громадян у відстоюванні конституційного права на працю.

Непродумані заходи, вжиті Кабінетом міністрів України під гаслом протидії коронавірусу, поставили малий і середній бізнес на межу існування. Нажаль, обрана урядом модель звелася лише до впровадження різноманітних обмежень і прямих заборон. Окрім цього, виконавча влада всіх рівнів: загальнонаціонального, обласного та місцевого, не змогла запропонувати нічого, щоб допомогти підприємцям у цій ситуації, – підкреслюється у зверненні

Депутати від “Батьківщини” закликають виконавчу владу всіх рівнів розпочати відверту розмову з представниками вітчизняного бізнесу і спільно виробити програму виходу країни з кризи. 

Але замість діалогу з тими, на чиї податки в тому числі існує влада, влада вдалась до репресивних заходів, зокрема шляхом складення протоколів про адміністративні правопорушення, з подальшим накладанням штрафів у великому розмірі, – йдеться у зверненні.

Підкреслюється, наслідком заборон і обмежень щодо діяльності малих та середніх підприємств стане колапс економіки, а згодом і колапс бюджету всіх рівнів. Оскільки припинення діяльності бізнесу веде до зниження податкових надходжень.
Депутати міськради наголошують, що ще до оголошення карантинних заходів та розгортання в Україні епідемії, місцеві бюджети – з вини Верховної Ради та Кабінету міністрів, зіткнулись із нестачею коштів для виконання всіх запланованих програм.

Центральна влада своїми рішеннями ще більше ускладнила ситуацію, значною мірою переклавши фінансовий тягар боротьби з епідемією на органи місцевого самоврядування і місцеві бюджети.

Для запобігання катастрофічних наслідків для територіальних громад і країни в цілому запорізькі депутати вимагають розпочати діалог з малим та середнім бізнесом в пошуку ефективних рішень. 
Нагадаємо, в Запорізькій області посилили карантинний режим на поминальні дні.