Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » До уваги запорізьких ФОПів: уряд обіцяє допомогу на дітей

До уваги запорізьких ФОПів: уряд обіцяє допомогу на дітей

До уваги запорізьких ФОПів: уряд обіцяє допомогу на дітей

ФОПам, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, будуть виплачувати допомогу на дітей

ФОПам, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, будуть виплачувати допомогу на дітей. Уряд розробляє механізм такої виплати одному із батьків. Йдеться про дітей віком до 10 років.

Допомогу у розмірі прожиткового мінімуму пропонується надавати фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес та втратили прибуток. 

Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного, – пояснює Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За словами Марини Лазебної, виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення залежно від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни.

Міністр запевнила, що Уряд уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги.

Нагадаємо, закінчилася перевірка науково-виробничого комплексу «Іскра». Її проводив народний депутат Сергій Штепа після чисельних звернень щодо можливого банкрутства.