Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Коррупция » Корупція чи халатність? Обдурені запоріжці двічі платять за одну послугу

Корупція чи халатність? Обдурені запоріжці двічі платять за одну послугу

Корупція чи халатність? Обдурені запоріжці двічі платять за одну послугу

Прибирання дитячих та спортивних майданчиків у Запоріжжі оплачують двічі – з міського бюджету та включать в оплату утримання прибулинкової території, за яку платять мешканці, – повідомляє Запопорізький центр розслідувань.

У вересні поточного року районна адміністрація Заводського району замовила послуги в ТОВ “Спецтредсервіс ” на суму 81 тисяча гривень. Наприкінці місяця, 29 вересня підписали договір згідно з яким, підрядник зобов’язується прибирати дитячі та спортивні майданчики у Заводському району. Усього таких об’єктів 119, загальна площа яких 16920 квадратних метрів. Прибирати територію об’єктів повинні 5 разів на місяць протягом трьох місяців, а це значить – до кінця року.

Станом на сьогодні підрядник уже отримав з міського бюджету 56 тисячі гривень. У той же час, дитячі та спортивіні майданчики належать до прибудинкових територій окремих дворів. За утримання яких, мешканці Заводського району також плятять, в даному випадку управляючій компанії “Запоріжремсервіс”.

Нагадаємо, після проведення конкурсу управляючих компаній, який відбувся у серпні, керівники районних адміністрацій пропонували зменшити навантаження з мешканців міста і перекласти зобов’язання по оплаті за прибирання  дитячих та спортивних майданчиків на районну владу. Це значить, що оплачувати повинні були б з бюджету району. Поговорили і вгамувалися, жодних змін у технічній документації будинків не відбулося. Але послуги вже почали замовляти, не повідомляючи про це ні мешканців, ні управляючі компанії.

Підрядник уже отримав наших в вами грошей близько 3 мільйонів

ТОВ «Спецтрейдсервіс» була зареєстрована на початку 2016 року, керівник і одноосібний власник – Усенко Володимир Юрійович. У профіль компанії входить будівництво, прибирання територій, посередництво в оптовій торгівлі і т.д.
ТОВ «Спецтрейдсервіс» в період з вересня 2016 року уклала 14 договорів на загальну суму на 3 млн. грн.

Перші два підряди від Хортицької райадміністрації на прибирання тротуарів і «очищення територій району та супутні послуги» склали 1,344 млн. грн. Також в квітні 2017 року компанія отримала 890 тис. грн. від Заводської райадміністрації на ліквідацію стихійних звалищ і та вивезення-утилізація побутових відходів. Влітку Заводська РА заплатила «Спецтрейдсервісу» 189 тис. На утримання посадкових майданчиків зупинок громадського транспорту і 350 тис. За видалення порослі на безгоспних територіях.

Хочеться, але дуже важко повірити, що подібна ситуація скалалася через непильність чиновників, але більше напрошується інший висновок.