Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Запорізький нардеп розказав про позицію влади з приводу останніх подій

Запорізький нардеп розказав про позицію влади з приводу останніх подій

Запорізький нардеп розказав про позицію влади з приводу останніх подій

Запорізький нардеп Ігор Артюшенко запросив журналістів на каву, щоб обговорити події останніх тижнів. Зустріч відбувалася у форматі спілкування, де депутат розказав позицію влади, ймовірні майбутні кроки.

“Події у Києві не варто переоцінювати, я кожного дня проходжу повз Верховну Раду і бачу що там відбувається. Під вечір на вулицях залишається незначна кількість людей, приблизно 150-200 чоловік. Погоджуюся, протягом дня на мітинг виходять справді по кілька тисяч людей. Також не можна однозначного говорити про те, що усі ці люди підтримують Міхеіла Саакашвілі, вони швидше невдоволені процесом боротьби з корупцією”- сказав Ігор Артюшенко.

нардеп

Люди бачать зміни і відчувають їх, але дехто вважає їх недостатніми

Нардеп переконаний, що люди поділяються на 2 категорії, ті які бачать зміни, та  ті, які теж їх бачать, але вважають що цього замало. За усю незалежність України протягом останніх трьох років зроблено найбільше у боротьбі з корупцією, ніж за решту періоду і важко цього не поміти, але все йде не так швидко, як хотілося б, – сказав депутат. Зі слів народного обранця слід розуміти, що високого тиску з боку тих, хто вийшов на мітинг немає. Робити кроки у напрямку боротьби з корупцією влада продовжує робити, але у спокійному режимі. Не тільки тому, що люди вимагають, а тому що це і так потрібно, та вже давно заплановано. За багато пунктів, які посилять боротьбу з корупцією, уже проголосували у першому читаннні.

Також Ігор Артюшенко поділився своїм баченням стосовно мораторію на землю, він до речі голосував проти заборони. Мотивував це тим, що в країні зараз існує тіньовий ринок землі, це ще гірше, все в країні повинно бути прозоро, як скажімо в Німеччині чи Польщі. Але сьогодні українці навіть не знають достовірно, хто володіє якою кількістю землі, чи яку площу орендує і на скільки років передбачений договір оренди. Це неправильно!

нардеп

Чому НАЗК не виконує своїх обов’язків, а влада мовчить?

На запитання журналіста  inform.zp.ua, чому влада не вживає заходів стосовно НАЗК, які не виконують покладених на них обов’язків, Ігор Артюшенко відповів, що вплив на НАЗК та НАБУ не передбачений українським законодавством. Тут центральна влада знаходиться в глухому кутку, з одного боку, особисто в Предидента питають про результати боротьби з корупцією, з іншого боку, він не може за все нести відповідальність, бо не має усіх повноважень. Українська влада не може звільнити керівника НАЗК, також не може мотивувати приступити до виконання обов’язків. Тут виникає питання, для чого у такому разі заповнювати декларації?

нардеп

Нагадаємо, на останньому Саміті Східного партнерства офіційні особи ЄС висловили невдоволення тим, що НАЗК не перевіряє декларацій, а тому ознак боротьби з корупцією у цій сфері немає.

У  той же час світова спільнота не має наміру вплива на процес боротьби з корупцією, кажуть – це ваші внутрішні проблеми. Вихід народний депутат вбачає у зміні законодавства, але до цього питання варто підійти грамотно, щоб мінімізувати вплив на антикорупційні органи. Народний обранець не бачить підстав не вірити Генеральному прокурору і ставити під сумнів достовірність артефактів, які оприлюднили СБУ та ГПУ у справі Саакашвілі-Курченка.  Втім, він підтримує ідею проведення міжнародної експертизи аудіозаписів.