Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » З’явилася всеукраїнська карта, яка допоможе боротися з амброзією

З’явилася всеукраїнська карта, яка допоможе боротися з амброзією

З’явилася всеукраїнська карта, яка допоможе боротися з амброзією

Черговий прорив на фронті боротьби з амброзією

В Україні з’явилася громадська карта по боротьбі з амброзією. Перші відмітки з Запоріжжя і Одеси. Тепер можна побачити де росте амброзія і де її прибрали. Вона цікава тим, що жителі можуть домовитися, щоб об’єднаними зусиллями ліквідувати амброзію біля свого дому; відправити координати росту амброзії до міської влади; високе начальство може слідкувати за роботою своїх підлеглих; комунальники можуть планувати свою роботу;

Інспекції по благоустрою зможуть планувати маршрути перевірок

Якщо активіст побачив, що амброзія прибрана, то він легко може перетворити червону мітку, на зелену.  Але зелена мітка зостанеться для контролю. Адже там де була амброзія вона проросте знову, тоді зелена мітка знову стане червоною. І так кілька років до тих пір, поки амброзія перестане рости в цьому місці взагалі. Поступово ми зможемо створити повну карту амброзії по всій Україні. І велика кількість червоних міток може створити проблеми для тих чиновників і власників територій, котрі мають знищувати амброзію і не знищують її.  Адже їх робота буде видна навіть президенту і прем’єр міністру.
Ця карта може бути допомогою для депутата ВРУ Андрія Немировського, котрий почав процес розробки державної програми боротьби з амброзією.

Карта допоможе полегшити страждання алергіків

Вони зможуть відмітити поблизу місць де живуть і працюють всі місця росту амброзії і це вплине на те, що більшість амброзії ліквідують. Чим більшу територію позначить алергік, тим менша концентрація пилку буде біля нього, тим легше він буде переносити сезон цвітіння амброзії.

Хай ця карта стане тим ключовим стимулом, котрий приведе до знищення амброзії в Україні.