Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Річний план розвитку Запоріжжя у вересні виконаний лише на 27%

Річний план розвитку Запоріжжя у вересні виконаний лише на 27%

Річний план розвитку Запоріжжя у вересні виконаний лише на 27%

Бюджет розвитку м.Запоріжжя на 2017 рік- 1,7 мільярда гривень!

Станом на сьогодні план розвитку Запоріжжя виконаний на суму 470 000 гривень, у той час, як заплановано в бюджеті 1 720 000, а це лише скупих 27%. Щоб запоріжці про це не здогадалися у документі вказано – виконано на 1 вересня 47% плану. Виглядає усе непогано, бо складається враження, що це річний план, але ж ні.  Якщо прочитати уважніше – то це відсоток з плану розрахованого на 8 місяців, а річних це 27%. А це означає, що знову у місті все стоїть, “крєпкіє хозяйственікі” вкотре доводять, що методи, які раніше застосовували на заводах, ніяким чином не підходять до управління містом.

На це нашу увагу звернув народний депутат Ігор Артюшенко. 

З його посту з соціальній мережі фейсбук:

Місцево-статистично-емоційне.

Бюджет розвитку м.Запоріжжя на 2017 рік- 1,7 мільярда гривень!
Це насправді чітке підтвердження успіху нашої реформи децентралізації, бо за останні 3 роки бюджет розвитку виріс майже в 4 рази. Це якраз гроші на всі місцеві ініціативи: міські дороги, ремонти в системі ЖКГ, шкіл, лікарень, садочків, нове медичне обладнання, комп’ютерні класи, парки, спортивні та дитячі майданчики…Іншими словами – це гроші на все те, чого ми так довго чекаємо: нове сучасне місто, в якому комфортно жити.

А тепер про план виконання.

Дивлюсь в документі на останню цифру – виконання на 1 вересня – більше 47%. Непогано, думаю, хоч хотілося б краще. Бо ж літо пройшло і основні ремонти шкіл-садочків-лікарень теж. Потім дивлюсь на суми в грошах і розумію маніпуляцію. Це ж відсоток виконання від плану на 8 місяців, а не річного плану! Річний же план виконаний лише на 27%!
Або 470 000 т. від 1 720 000 т. Такими темпами і до 50% виконання річного плану дотягнути буде важко….

Висновки:
1. Минула міська регіоналівська влада нічого не робила, бо майже все розкрадала.
2. Сучасна місцева “заводська” влада не встигає витрачати кошти. Навіть половину.

А могло б бути в 2 рази більше відремонтованих доріг, шкіл і лікарень; в 2 рази більше відремонтованих під’їздів та дахів будинків; в 2 рази більше нових комп’ютерних класів в школах та дитячих майданчиків. Бо гроші на це є і заважає геть інше.

Запоріжжя

В умовах реформ, а зокрема реформи децентралізації, місцеві бюджети отримали досить великі суми для реалізації власних потреб. Раніше таких цифр не бачили у регіонах, а отже будь-що зроблене для міста розцінюється запоріжцями як: “Вау, от молодець у нам мер, раніше парку не могли зробити, а зараз роблять, раніше дороги не лагодили, а зараз постійно кипить робота…. “. Стосовно доріг справді – робота кипить, у першу чергу тому, що  кладуть її неякісно і після перших же дощів вона розпливається. То ж робота так кипітиме, очевидно всю каденцію нинішнього мера. Парки  та проспекти – окрема тема, зокрема, усі ми бачимо проспект Маяковського, який добре було б, якби закінчили до нових місцевих виборів, бо інакше доведеться передавати естафету.