Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Екоактивісти створили в Запоріжжі групу, яка відстежуватиме джерела забруднень повітря

Екоактивісти створили в Запоріжжі групу, яка відстежуватиме джерела забруднень повітря

Екоактивісти створили в Запоріжжі групу, яка відстежуватиме джерела забруднень повітря

карта вітрів Запоріжжя

У Запоріжжі з‘явилась група у соціальних мережах, що відстежує джерела забруднень повітря та неприємних запахів, що виникають через промислові викиди у місті. Ініціативна група використовує для цього карту вітрів.

Про її діяльність у своїх соцмережах написав екоактивіст Микола Ралик.

Через бездію міських чиновників, які відповідають за екологічну безпеку в місті, громада самотужки почала об’єднані дії по виявленню джерел найбільших забруднень, які нехтують ПРАВОМ ДИХАТИ запоріжців.

Вони об’єдналися в групу Запах йоду в Запоріжжі і починають формувати карту територій, з з яких знищується здоров’я запоріжців.
Не дивлячись на то, що група створена для того, щоб визначити звідки приходить запах йоду, люди почали фіксувати будь-який сморід, який не дає їм дихати і час, коли його чули, і адресу, де він був відчутний.

карта Запах йоду у Запоріжжі
карта Запах йоду у Запоріжжі

За допомогою карти вітрів, визначається напрям вітру, який відкладається на карту.
В результаті кількох скарг запоріжців визначено досить невеликау площу, звідки надходив сморід, який не давав людям дихати.

Sladkova Olha почала працювати над створенням екоботу, за допомогою якого досить буде натиснути кнопку на телефоні і скарга городянина відразу відмівтиться на загальній карті. Олексій Трелевський теж залучався для створення аналогічного екоботу.

Об’єднаними зусиллями громада створить те, яого роками не могли створити посадовці, розказуючи про велику кількість забруднювачів в місті.
Карта досить точно визначить з великої кількості саме тих, хто завдає найбільших страждань містянам.

Група Запах йоду у Запоріжжі продовжує збільшуватися і сьогодні представляє черговий варіант громадської карти епіцентрів забруднення повітря в Запоріжжі.

Червоний колір сморід невідомого походження.

Фіолетовий колір – сморід, який людям здається запахом йоду.

Жовтий колір – повідомлення городян про їх версії забруднення

Городяни повідомляють дату, точну адресу де чули сморід і на що він схожий.

По карті вітрів визначається напрям вітру і малюється на карті лінія, звідки цей запах могло принести вітром. На перетинах ліній є вірогідність знаходження епіцентру забруднення.

Микола Ралик, екоактивіст