Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Оголошення підозри Віталію Шабуніну – боротьба президента Порошенка з громадськими активістами

Оголошення підозри Віталію Шабуніну – боротьба президента Порошенка з громадськими активістами

Оголошення підозри Віталію Шабуніну – боротьба президента Порошенка з громадськими активістами

Валентин Наливайченко прокоментував оголошення підозри Віталію Шабуніну, заяву опублікував на своїй офіційній сторінці у соцмережі фейсбук.

Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну вручили підозру про навмисне побиття журналіста Всеволода Філімоненка. Сталося це вранці 16 серпня в Дніпровському відділку поліції. При цьому справу перекваліфікували за ніч.

Попередньо йшлося, що підозра стосуватиметься 345-1 статті Кримінального Кодексу України – завдання ушкоджень середньої тяжкості журналісту, але за ніч справу перекваліфікували. Тепер його хочуть посадити не на 5 років, а на 3.

Валентин Наливайченко закликає захистити  активіста.

“Українська влада впевнено скочується в прірву диктатури. Злочинна вказівка про оголошення підозри Віталію Шабуніну є брудною боротьбою президента Порошенка з громадськими активістами за схемою: провокація – прийняття незаконних і антидемократичних рішень – тиск і шантаж!

Яку ціну після цього має його указ про сприяння розвитку громадянського суспільства від 26 лютого 2016 року, заяви про поглиблення демократї, про європейську Україну, де поважають права людини?!Українська громадськість не має та не буде мовчати разом із міжнародними партнерами! Не можна допустити політичної розправи – бо це розправа над кожним із нас!Маємо всі разом захистити Віталія Шабуніна та кожного громадського активіста!” – заявив Валентин Наливайченко.

Сам же Віталій Шабунін впевнений, що українська влада намагається відкотити вже проведені в країні антикорупційні реформи, з чим він і пов’язує це кримінальне провадження проти себе.