Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » На Запоріжжі обмежать відвідування кладовищ під час поминальних днів

На Запоріжжі обмежать відвідування кладовищ під час поминальних днів

На Запоріжжі обмежать відвідування кладовищ під час поминальних днів

На поминальні дні обласна влада планує обмежити відвідування кладовищ. Це зроблять, щоб уникнути розповсюдження хвороби та мінімізувати контакти між людьми.

Про це повідомили під час пресконференції очільника ЗОДА Олександра Старуха з керівниками релігійних організацій та представниками правоохоронних органів.

Запорізька область знаходиться у «червоній» зоні. Наближаються Великодні свята та поминальні дні. Традиційно після них фіксується зростання захворювання. Тому нам необхідно розробити план дій, щоб вони потім не обернулися для нас трагедією. Адже на сьогодні спільне завдання влади і церкви – вберегти життя та здоров’я людей, – наголосив Олександр Старух.

Під час наради представникам релігійних конфесій рекомендували проводити богослужіння та освячення пасок тільки на відкритому повітрі, а вірянам – дотримуватися дистанції та обов’язково носити маски.  

Окрім того, планується збільшити кількість церковних служб та скоротити їхню тривалість, виключити обряди, що передбачають фізичний контакт. Також влада рекомендує цього року максимально перевести всі богослужіння та літургії в онлайн формат.

Як писав раніше Inform.zp.ua, губернатор Запорізької області попросив церкви перейти в онлайн на час Великодніх свят та забезпечити відеотрансляцію служб. До цих самих дій закликали й церкви в Енергодарі.