Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Молодь Молочанська відкрила для себе гендерне кафе

Молодь Молочанська відкрила для себе гендерне кафе

Молодь Молочанська відкрила для себе гендерне кафе

І там вже відбулась онлайн-зустріч з представниками запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє».  Учасники відкрили для себе нові факти.

Виявляється, зараз жінки контролюють лише 5% ресурсів і займають лише 20% місць у парламентах світу. До того ж жінки, працюючи на рівних, або навіть більше, отримують зарплату, на чверть нижчу, ніж у чоловіків. І це при тому, що кожної доби жінки віддають домашній роботі в середньому 4,47 години, – розповів відомий гендерний експерта Олег Марущенко.

Зараз у суспільстві відбуваються невідворотні зрушення в плані ствердження гендерної рівності, – зауважила на онлайн-зустрічі Тамара Огородова, голова правління БФ «Єдність за майбутнє». Вона нагадала, що у виборах, що зараз відбуваються, в кожній п’ятірці партійних списків має бути не менше двох представників іншої статі.

Тамара Огородова також повідомила, що запорізька регіональна мережа депутатських груп у місцевих радах «Рівні можливості» почала формуватися ще 2015 року й зараз складається з 24 міжфракційних об’єднань і є найбільшою й найрозвиненішою в Україні. Вона об’єднує депутатів рад усіх рівнів від сільської до обласної.

Молодь дізналася, що саме в Молочанську ухвалено перший в Запорізькій області План дій на виконання Національного плану дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Учасники ознайомилися з досвідом роботи міжфракційної групи «Рівні можливості» у Молочанській міській раді.  Саме ця група стала ініціатором багатьох проєктів, серед яких відновлення освітлення, відбудова парку.

Напевне, через деякий час уже чоловіки потребуватимуть підтримки в плані гендерної рівності, – поділився враженнями голова учнівського самоврядування «Школи добра» Олексій Мєшков.

Онлайн-зустріч пройшла в рамках проєкту «Просування політичної участі жінок і протидія гендерним стереотипам» в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом.

Бажаємо, щоб нинішня молодь зуміла якнайкраще самореалізуватися. Можливо, нинішня фемінізація сфер освіти й охорони здоров’я цьому й не сприяють. Але я впевнена, що активність і принциповість молоді допоможуть зламати гендерні стереотипи. А на фундаменті гендерної рівності можна збудувати і комфортну міську громаду, і демократичну, економічно розвинену державу, – підкреслила Тамара Огородова

Менеджер БФ «Єдність за майбутнє» Оксана Дроздовська ознайомила молодь із законодавчою базою з гендерного питання, починаючи з Загальної декларації прав людини, статті 24 Конституції України й Закону України «Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків».

Автор Олександр Дорошенко