Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » В Запоріжжі представили регіональну команду «Слуги народу» та Регіональній план розвитку області

В Запоріжжі представили регіональну команду «Слуги народу» та Регіональній план розвитку області

В Запоріжжі представили регіональну команду «Слуги народу» та Регіональній план розвитку області

В Запоріжжі Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України, голова Запорізької обласної організації партії «Слуга Народу» презентував регіональний план  розвитку Запорізької області в найближчі роки. Презентація відбулася під час робочого візиту Президента України Володимира Зеленського.

Я добре знаю Запоріжжя, тому що тут народився, навчався і започаткував власну справу. Тому добре розумію ДНК Запорізького регіону. Тому я сьогодні тут і говоритиму про Стратегію розвитку Запорізького регіону. Всі знають Запорізький регіон, як енергетичний центр України. Проте тут є недоліки, які впливають на якість життя запорожців, – відзначив Михайло Федоров.

Першим з них Михайло Федоров окреслив проблему водопостачання в Кирилівці. Проєкт, який вже на шляху реалізації, передбачається вирішення багаторічної проблеми з питною водою в курортному місті. Вартість проекту – 1 млрд. грн.

Ми оновлюємо сферу житлово-комунального господарства, водопостачання та водовідведення, зокрема в курортних зонах. Плануємо розробити спеціальні програми захисту довкілля.

Також, регіон розвиватиме конкурентоспроможну інноваційну економіку. В Запорізьку область планують залучити 1,5 млрд доларів.

Розвиток інфраструктури області ще один з напрямків роботи, який вже успішно реалізується. Михайло Федоров зазначив, що першу чергу мостів повинні добудувати вже в цьому році. Так само, як і інші проблемні ділянки області, які вже з десяток років знаходяться в занедбаному стані. Запланована й розбудова аеропортів в області.

У сфері туризму та культури одним з пріоритетних напрямків стане розвиток заповідника Хортиця. Таким чином Запорізький регіон стане більш привабливим як для українських туристів, так і для іноземних.

Після презентації регіонального плану розвитку Михайло Федоров представив команду партії «Слуга Народу» в Запорізькій області, яка буде реалізовувати цю стратегію після перемоги на місцевих виборах.

Уперше за роки незалежності маємо план, який ґрунтується на сильних сторонах і можливостях регіону. Крім того, маємо гроші, передані в місцеві громади під час децентралізації. Маємо також команду, яка втілюватиме цю стратегію на всіх рівнях — від місцевих рад у найвіддаленіших територіальних громадах, до парламенту, уряду та Президента, — наголосив Міністр цифрової трансформації.

Нова Зе!Команда втілить всі стратегічні плани з розвитку Запорізького регіону в найближчі роки. Це:

Віталій Боговін Голова Запорізької обласної державної адміністрації;

Віталій Тишечко Депутат Запорізької міської ради;

Олександр Машинський Депутат обласної ради;

Юрій Капустянський Громадський діяч, голова Запорізького обласного передвиборчого штабу партії «Слуга Народу», керівник Зе!Команди Запорізької області;

Тамара Мельникова Підприємець, правник, активна учасниця Зе!Команди з перших днів;

Роман Терехов Головний санітарний лікар Запорізької області, фахівець у галузі охорони здоров’я;

Олена Теряєва Радник голови ЗОДА з питань охорони здоров’я, фахівець у галузі охорони здоров’я;

Вікторія Галіцина Активіст, керівник Зе!Команди міста Бердянськ;

Дмитро Гладкий Директор адвокатського об’єднання «Гладкий, Яценко та партнери», правник, активний учасник Зе!Команди з перших днів;

Віктор Тлєуш Директор школи-інтернату №7, фахівець у галузі освіти;

Віталій Толочек Підприємець, член Запорізького обласного передвиборчого штабу партыъ «Слуга Народу», активний учасник Зе!Команди з перших днів.

Під час представлення запорізької команди партії «Слуга Народу» своє бачення реалізації Стратегії розвитку громад озвучив Віталій Боговін, голова Запорізької обласної державної адміністрації:

Ми з вами — земляки. Тут народилися наші діти, тут живуть наші батьки. І тому ми разом з вами несемо відповідальність за розвиток нашого дому. 25 жовтня завершується важливий етап процесу децентралізації. Ми нарешті отримаємо можливість самостійно визначати напрямок розвитку наших громад. Для жителів регіону зараз надважливо реалізувати Регіональний план розвитку і Стратегії розвитку громад — це конкретний, покроковий план поліпшення життя нашого рідного дому, розбудови інфраструктури, створення комфортних умов для кожного. Все це ми готові зробити разом з нашою командою. І я впевнений, якщо наші люди делегують нашим командам на місцях право розвивати громади, ми не тільки доведемо розпочате до кінця, а й започаткуємо нові проєкти в кожній громаді. Кожен зможе взяти участь у їхній реалізації! Стратегічні плани стануть реальністю для регіону та змінять життя наших людей на краще! Вирішимо це разом!

Зі сцени Форуму команди партії «Слуга Народу» Віталій Тишечко, депутат Запорізької міської ради, зазначив, що альтернатива нинішній місцевій владі в Запоріжжі є:

Ми — небайдужі люди, які вміють мріяти та діяти, які мають досвід планування, управління та реалізації проєктів із розвитку громад. Ми живемо поряд, ми працюємо разом, ми знаємо зсередини, як реально виглядає життя кожного. Тому що ми — це ви! Нам кажуть, що в Запоріжжі вже все вирішено та немає альтернативи. А я наполягаю, що альтернатива Є! І ця альтернатива — наша команда, яка готова взяти на себе відповідальність за динамічний розвиток нашого міста без корупції, відкатів, старих методів роботи «крепких хозяйственников», неадекватно великих бюджетів міських проєктів для самопіару. Альтернатива Є! І цю альтернативу наша команда буде пропонувати на місцевих виборах, адже Запоріжжя — це ти!

Підсумовуючи сказане, в Запорізькій обласній організації партії «Слуга Народу» наголосили: кожен зможе долучитися до команди, щоб спільно працювати над реалізацією Стратегії розвитку.