Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Успех » Розробка запорізької школярки допоможе зробити автомобіль безпечним для дитини

Розробка запорізької школярки допоможе зробити автомобіль безпечним для дитини

Розробка запорізької школярки допоможе зробити автомобіль безпечним для дитини

Дівчинка із Запоріжжя Настя Кононенко завоювала срібло на міжнародному конкурсі інженерних та наукових проектів I-FEST -«ICYS».  Фестиваль талановитої молоді, які представили свої інженерні винаходи, відбувся в Тунісі (м. Монастир).

Анастасія Кононенко представила проект «Автомобіль: безпека для дитини». Її винахід допоможе покінчити з трагічними випадками, коли в закритому автомобілі гинули маленькі діти, залишені там батьками на нетривалий час. Вона придумала спеціальну систему, яка не дозволить перегрітись в машині ані дітям, ані тваринам.

Є три датчики: температури, руху, і звуку. Діапазон датчика температури – менше 18-ти градусів і більше ніж +25. Він подає сигнал до контролера, йде запалювання двигуна і включається клімат контроль. І залежно від ситуації температура в автомобілі підвищується або навпаки, – пояснює Настя Кононенко. 

Читайте также: Губернатор прокомментировал ситуацию с задолженностями за свет от «Запорожьеоблэнерго»

Анастасія – наймолодша учасниця в українські команді на фестивалі, навчається в 9 класі Запорізького технічного ліцею, а також в Запорізькому відділенні МАН. Але її інженерна розробка вразила жюрі і отримала «срібло».

Розробка запорізької школярки допоможе зробити автомобіль безпечним для дитини

Читайте также: Терминал запорожского аэропорта завершён на 90% (ФОТО)

Ще двоє представників української команди Олександра Хомишин (м.Тернопіль) та Артем Трень (учнень Дніпровського Ліцею інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара). Їх розробки також високо оцінені. Вони обоє отримали бронзу.

Читайте также: Где в Запорожской области разрешено и запрещено рыболовство в период нереста

Міжнародна конференція «ICYS» вже десять років збирає школярів та студентів з усього світу на змагання з фізики, математики, інформатики та екології. Організатор – Туніська асоціація майбутнього науки і техніки (ATAST). Цього року відбувся ювілейний конкурс і зібрав майже 300 учасників. Вони представляли 45 країн світу: Америку, Китай, Францію, Туніс, Італію.

Читайте также: В «Запорожьеоблэнерго» прокомментировали ситуацию с задолженностями за свет у потребителей

Відзначимо відмінні знання англійської нашої школярки. Настя Кононенко, за умовами конкурсу, не просто представила проект, але й вела наукову дискусію з членами міжнародного жюрі.

Фото надані батьками дівчини.