Головна » Відпочинок » Алкогольні коктейлі з літніх ягід: рецепти які варто спробувати 

Алкогольні коктейлі з літніх ягід: рецепти які варто спробувати 

Ілюстративне фото “Алкогольні коктейлі”

Сезон ягід та літньої спеки в самому розпалі! А це означає, що настав час не просто смакувати солодкі плоди, а й готувати з них освіжаючі літні коктейлі.

Наливка з малини та черешні, ягідний апероль, освіжаючі мікси з полуницею —  Inform.zp.ua підготував для вас добірку освіжаючих напоїв для дорослих, від кухаря Євгена Клопотенко, які легко приготувати вдома.

Ягідна та п’янка. Наливка з малини

Євген Клопотенко, ілюстративне фото напою

Час приготування: 10 хв (+  місяць настоювання)

Кількість порцій:

Інгрідієнти: 

  • 300 г – малини 
  • 100 г – цукру 
  • 400 мл – кипяченої але охолодженої води 
  • 500 мл – горілки 

Покроковий рецепт: 

  • Помийте 300 г малини, переберіть ягідки. Викладіть малину у чисту банку, додайте до неї 100 г цукру, 400 г кип’яченої води та 500 мл горілки.
  • Накрийте банку чистою марлею, кінчики марлі зафіксуйте на горличку банки ниткою або гумкою. Поставте майбутню наливку в темне місце на 1 тиждень, а краще на 1 місяць.
  • Потім процідіть від ягід, розлийте в скляні пляшки та зберігайте в темному місці.

Ягідний коктейль: апероль 

Євген Клопотенко, ілюстративне фото напою

Час приготування: 10 хв

Кількість порцій: 1

Інгрідієнти: 

  • 25 мл – бітеру 
  • 25 мл – ягідного лікеру 
  • 90 мл – ігристого вина 
  • 20 – 30 мл – газової води
  • келих льоду 
  • жменя ягід на ваш вибір

Покроковий рецепт: 

  • Наповніть охолоджений винний келих льодом. Налийте в келих 25 мл бітеру та 25 мл ягідного лікеру. Якщо ви хочете отримати солодший напій, можна збільшити порцію лікеру.
  • Додайте 90 мл ігристого вина та 20-30 мл холодної газованої води. Перемішайте інгредієнти та додайте жменю свіжих ягід на ваш вибір.  

 Наливка з черешні

Євген Клопотенко, ілюстративне фото напою

Час приготування: 15 – 20 хв (1 місяць настоювання)

Кількість порцій: 1

Інгрідієнти:

  • 1 кг – черешні 
  • 200 г – цукру
  • 800 мл – кипяченої води 
  • 1 л – горілки 

Покроковий рецепт: 

  • Ретельно вимийте 1 кг черешні, приберіть із ягід хвостики. Викладіть їх у суху стерилізовану банку.
  • Всипте в банку 200 г цукру, влийте 800 мл кипʼяченої води та 1 л горілки. Ретельно перемішайте.
  • Накрийте банку марлею в пару шарів, закріпіть її резинкою та поставте банку в темне місце щонайменше на місяць.
  • Періодично, десь раз на тиждень, діставайте банку, чистою деревʼяною ложкою чи лопаткою перемішуйте інгредієнти, щоб цукор не осідав знизу. Перед тим, як пити наливку, процідіть її.

Мохіто з полуницею

Євген Клопотенко, ілюстративне фото напою

Час приготування: 15 хв 

Кількість порцій: 1

Інгрідієнти: 

  • 10, 12 листків – свіжої м’яти
  • 3, 5 шт – ягід полуниці 
  • 60 мл – білго рому 
  • одна друга – свіжого лайма
  • 10 мл – цукрового сиропу 
  • 15 мл – газованої води

Покроковий рецепт: 

  • Спершу підготуйте цукровий сироп. Для однієї порції коктейлю нам знадобиться лише 10 мл сиропу, але ви можете приготувати одразу більшу кількість. Змішайте цукор та воду у пропорції 1:2, тобто на 1 частину води візьміть дві частини цукру, нагрійте суміш та перемішайте інгредієнти до повного розчинення цукру. Охолодіть до кімнатної температури.
  • Помийте та обсушіть м’яту, ягоди та лайм. З полуниці видаліть хвостики, розріжте її навпіл. Половину лайма наріжте на 4 частини.
  • В охолоджений хайбол (склянку) додайте 4 скибки лайма, 3-5 нарізаних ягід полуниці, листочки м’яти, та 10 мл цукрового сиропу. Помніть все мадлером або ложкою.
  • Додайте 60 мл рому, перемішайте. Додайте також лід, 15 мл газованої води та знову перемішайте.
  • Прикрасьте напій гарним пучком м‘яти та слайсами полуниці.

Для прохолодний вечорів – малиновий глінтвейн  

Євген Клопотенко, ілюстративне фото напою

Час приготування: 25 хв

Кількість порцій:

Інгрідієнти: 

  • 5 шт – гвоздики 
  • 750 мл – білого вина 
  • 10, 15 г – сушеної бузини 
  • 300 мл – кріпленого вина 
  • 250 мл – малинового варення 
  • цедра 1 лимону

📢 Inform.zp.ua працює, щоб ви знали правду. Ми щодня збираємо важливі новини про Запоріжжя, окуповані території та життя в регіоні. Якщо наша робота важлива для вас, підтримайте редакцію донатом — ваша допомога дозволить нам продовжувати писати для вас! ❤️ Підтримати: за посиланням👈


Авторка: Анжеліка Ванько