Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Национальная премия Украины имени Тараса Шевченко 2024: президент наградил запорожского фотографа

Национальная премия Украины имени Тараса Шевченко 2024: президент наградил запорожского фотографа

Национальная премия Украины имени Тараса Шевченко 2024: президент наградил запорожского фотографа

Національна премія ім Тараса Шевченко

В Україні відзначили українців за вагомий внесок та присудили Національну премію України імені Тараса Шевченка. Серед нагороджених – Євген Малолєтка, фотограф із Бердянська Запорізької області.

Про це повідомили на сайті президента України.

Фотограф Євген Малолєтка із Бердянська з колегами зробив серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя, за що отримав Пулітцерівську премію в номінації «За служіння суспільству».

Євген Малолєтка після початку повномасштабного вторгнення понад два тижні залишався у Маріуполі разом із Мстиславом Черновим і продюсеркою Василісою Степаненко.

Фото - Євген Малолєтка
Фото – Євген Малолєтка

У березні 2022 року Євген фотографував наслідки російських авіаударів по пологовому будинку у Маріуполі. Знімок він зробив 9 березня 2022 року. З цією світлиною Євген Малолєтка вже отримав перемогу у найавторитетнішій премії для фотожурналістів – World Press Photo 2023.

Нагадаємо, в ефірі телемарафону вийде документальний фільм «Війна за море: від Дніпра до Криму». Частина з нього буде присвячена десантним операціям українських розвідників в Енергодарі.