Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Запорізький обласний центр молоді запускає проєкт “Громадський центр для ВПО”

Запорізький обласний центр молоді запускає проєкт “Громадський центр для ВПО”

Запорізький обласний центр молоді запускає проєкт “Громадський центр для ВПО”

Громадський центр для ВПО в Запоріжжі

В Запоріжжі з’явиться новий коворкінг для молоді та ВПО. Громадський центр стане місцем, де будуть зібрані всі можливості необхідні для переміщених осіб. Серед них: коворкінг та кар’єрний центр, відкрита галерея для мистецьких і культурних заходів, також медіацентр, що стане майданчиком для спілкування та знайомства із медіа усіх рівнів.

Проєкт по створенню Громадського центру триватиме 5 місяців. Зараз створення центру на першому етапі, який складається з 5 волонтерських кемпів. До волонтерства залучатимуться місцеві жителі та ВПО. Під час кемпів буде проведено демонтаж приміщень 2-го поверху ЗОЦМ (вул. Патріотична, 49) та облаштування на ньому Громадського центру. Також волонтери залучатимуться до спільних заходів під час волонтерства: тімбілдінги, кіноперегляди, музичні вечори, спільні терапії з психологами.

Адреса майбутнього Громадського центру: Запоріжжя, вул. Патріотична, 49

В середині грудня роботи будуть завершені і Громадський центр буде відкрито. Що буде працювати в ньому: 

  • Кар’єрний центр.

Він буде безкоштовним у використанні та покликаний стимулювати створення та розвиток нових спільних бізнес-ідей та концепцій, а відповідно – створення нових робочих місць та розвиток економіки. Особливу увагу буде приділено консультуванню та супроводу евакуйованих підприємств.

  • Пункт медичної та псилогічної допомоги

Багато переміщених осіб пережили травматичний досвід війни, тому їм потрібна психологічна допомога, щоб подолати травму. Запустимо систему індивідуальних  занять з психологом. Також зараз високий попит на навички та знання у сфері надання першої медичної допомоги. Для проведення індивідуальних занять та тренінгів будуть залучені спеціалісти в цих сферах.

  • Простір галереї

Разом із громадською організацією “Культпрожектор” буде простір галереї та проведемо лекції, виставки, майстер-класи та зустрічі з сучасними художниками та лідерами громадської думки. Наявність такого простору дозволить вимушено переміщеним особам і надалі відчувати себе частиною сильного українського культурного контексту, що, своєю чергою, покращить процес їх реінтеграції. Основою для виставок стануть роботи художників з-поміж переселенців.

  • Медіацентр

Медіацентр стане майданчиком для відкритих дискусій та спілкування з представниками місцевої влади, лідерами думок, активістами, переселенцями та місцевим населенням. Координатор медіацентру систематично організовуватиме локальні зустрічі та заходи. У медіацентрі проходитимуть лекції та майстер-класи з медіаграмотності, протидії дезінформації та інформаційного активізму. Також медіацентр стане місцем, в яке

Для реалізації проекту прямо зараз потрібні волонтери, які будуть зносити стіни, демонтувати підлогу та другий поверх в Центрі молоді для підготовки ремонтних робіт. На тебе чекають нові знайомства, активності та емоційна розрядка. На кожен день твого волонтерства наша команда вже підготувала насичену програму – нетворкінги, воркшопи, кіноперегляди та багато іншого. Звичайно ж смаколики та спільні обіди!

  • Перший волонтерських кемп пройде: з 03.11 по 10.11
  • Місце: Обласний центр молоді (Запоріжжя, вул. Патріотична, 49)
  • Щоб зареєструватися на волонтерство — заповнюй форму: https://forms.gle/h83Sqs9SfTUytTFWA
  • Детальніше про весь проєкт: https://www.instagram.com/p/CkTgPZgNrRl/