Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Мешканці центру допомоги біженцям у Запоріжжі звернулися до Президента щодо дій СБУ, які поставили існування центру під загрозу

Мешканці центру допомоги біженцям у Запоріжжі звернулися до Президента щодо дій СБУ, які поставили існування центру під загрозу

Мешканці центру допомоги біженцям у Запоріжжі звернулися до Президента щодо дій СБУ, які поставили існування центру під загрозу

Мешканці Центру допомоги «Інвестохіллс» у Запоріжжі

Мешканці Центру допомоги «Інвестохіллс» у Запоріжжі, які втратили дім та вимушені були евакуюватись з місць активних бойових дій, звернулися до Президента Володимира Зеленського з листом щодо дій Служби безпеки України, які поставили функціонування центру під загрозу.

Як стало відомо мешканцям, СБУ арештувала рахунки фінансової компанії «Інвестохіллс Веста», з яких здійснювались платежі на утримання будівлі центру, що не дає можливості компанії й надалі утримувати приміщення, оскільки будь-які платежі заборонені.

У листі підкреслюється, що «Інвестохіллс Веста»,  як власник приміщення центру, за власний рахунок переобладнала його для потреб ВПО і за весь період діяльності центру не стягувала плату або будь-які інші платежі з його мешканців. Загалом, з квітня по 12 жовтня цього року компанія забезпечила тимчасовим житлом 580 вимушених переселенців.

Однак, з наближенням зимового періоду перед центром постало питання відновлення централізованого опалення, якого в будівлі наразі немає, і компанія здійснює всі дії для його відновлення. Також гостро постало питання щодо сплати обов’язкових комунальних платежів (електроенергії, водопостачання, вивозу сміття тощо).

При цьому рахунки «Інвестохіллс Веста» залишаються арештованими, й діяльність Центру допомоги фактично паралізована.

«…співробітники СБУ заблокували діяльність компанії і це ставить під загрозу не лише існування компанії, як роботодавця, та фонду, який всіма силами й засобами намагається допомогти постраждалим громадянам, але й наше існування, оскільки іншого приміщення наразі нам не дають і діватись нам та нашим дітям особливо нікуди», – відмічається у листі мешканців.

За їх словами, у разі неможливості сплати рахунків та зупинки діяльності Центру житло вимушені будуть шукати 130 людей, серед яких 35 дітей та 25 людей похилого віку.

Враховуючи зазначене, ВПО просять Президенте ініціювати питання скасування арештів компанії, що надасть можливість, в першу чергу, забезпечити діяльність центру допомоги.

Лист до Президента України
Лист до Президента України
Лист до Президента України
Лист до Президента України