Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Ніж Глок: особливості конструкції та застосування

Ніж Глок: особливості конструкції та застосування

Ніж Глок: особливості конструкції та застосування

Нож

Вже більше 45 років різними арміями світу використовується австрійський ніж Feldmesser 78, який більше відомий як Glock. Сучасний ніж Глок – незмінна десятиліттями конструкція. Це не лише холодна зброя, але і інструмент для виживання, сільськогосподарське приладдя тощо.

Особливості конструкції

Загальна вага виробу 202 грами. Для леза застосовується чорна вуглецева сталь 1095. Чорний колір обрано не випадково – бліки блискучого металу можуть демаскувати власника. Метал додатково проходить гартування, що суттєво підвищує його міцність.

Руків’я виготовлено з надміцного поліаміду. Завдяки цьому, зброя не вислизає навіть в мокрих руках. Матеріал не тріскається та не ріжеться, тому руків’я довговічне. Крім того, поліамідне боїться намокання, впливу агресивних хімічних речовин.

Між руків’ям та лезом встановлена хрестовина (гарда). Вона захищає пальці власника від потрапляння на лезо під час застосування ножа. Гарда має невеликий вигин: це необхідно для кріплення Глока на рушницю, дозволяє відкривати пляшки чи банки з консервами.

Де використовується Глок

Спеціальні служби, поліція, збройні сили різних країн використовують Feldmesser 78. Така популярність обумовлена універсальністю холодної зброї. Будь-де, де необхідно пиляти, різати, рубати, копати, може застосовуватися Глок. За його допомогою можна:

  • різати мотузки, шланги, ремені безпеки, парашутні стропи;
  • відчиняти дверні замки та зламувати самі двері;
  • відкривати упаковки;
  • готувати дрова;
  • копати;
  • готувати матеріали для побудови укриття тощо.

Крім того, Glock може використовуватися як метальна зброя. Центр тяжіння розташовано так, що при метанні лезо повертається вперед, переважуючи руків’я.

Без перебільшення можна стверджувати, що ніж Глок – один із найкращих варіантів холодної зброї та універсального інструмента. Придбати його по найкращій ціні в Україні завжди можна в інтернет-магазині ВАНКЛІК. Крім австрійської холодної зброї, тут представлені і засоби по догляду, різноманітні аксесуари.