Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Експерт пояснив, чому ЗСУ поки що не звільняють Запорізьку область

Експерт пояснив, чому ЗСУ поки що не звільняють Запорізьку область

Експерт пояснив, чому ЗСУ поки що не звільняють Запорізьку область

Карта: DeepStateMAP

На фоні значних успіхів української армії зі звільнення окупованих територій на Харківщині, Херсонщині та Донеччині в інформаційному просторі українці задаються питанням, коли ж про такі успіхи можна почути й на Запорізькому напрямку.

Військовий журналіст Богдан Мірошников дав пояснення цьому.

Перш за все, слід зауважити, що Генеральний Штаб Збройних Сил України приймає рішення щодо дій української армії, виходячи з можливостей виконати поставлене завдання.

Військовий експерт називає декілька причин успіхів ЗСУ на фронтах. Серед них – ліквідація значної частини окупантів на Сході, постачання зброї, підтримка світу та мобілізація в Україні.

Тож Генштаб окреслив декілька ділянок, де наступ ЗСУ став можливим. У ці розрахунки входила задача якомога більше зберегти життів наших воїнів. Тому спочатку українські військові «демілітаризовували» окупаційні війська, знищуючи їх склади боєприпасів, пункти командування, скупчення техніки та живої сили, а вже потім почалися реальні дії. Починаючи зі звільнення Харківщини, де окупації населених пунктів на Донеччині, Херсонщині, а зараз вже й Луганщини.

Щодо Запорізької області востаннє в інфопросторі було чути про офіційне звільнення села Дорожнянка.

Експерт Мірошников зауважує, що деокупація на Запорізькому напрямку ускладнюється й тим, що путін має амбіції радше здати Луганщину, аніж втратити окуповані Запорізьку та Херсонську області, а з ними – й сухопутний коридор до Криму.

Через це, вони розпіарений 3-й армійський корпус (а зараз вже й мобіків) кинули на ділянку Токмак-Мелітополь-Бердянськ, а також близько до адмінмеж Криму – на Чаплинку, Новотроїцьке та Рикове. Хоча спочатку плани щодо 3-го АК були геть іншими – посилення наступу на Харків, Словʼянськ, Донецьк та Бахмут. Тепер за перші два міста окупанти взагалі можуть забути, – пояснює Мірошников.

Він наводить такі аргументи труднощів під час звільнення населених пунктів у Запорізькій області:

  • Через високу концентрацію орків у Запорізькій області, ЗСУ зараз не мають змоги виконувати там завдання оперативного характеру. Наприклад, звільнити Токмак чи дійти до Бердянська. АЛЕ! При цьому не виключаються успіхи тактичного характеру – звільнення кількох сіл, взяття під контроль важливих рокад тощо.
  • Виконувати завдання стратегічного характеру (перерізати коридор до Криму, вести бої за Мелітополь, Донецьк та т.д.) ЗСУ зможуть у випадку продовження безперебійного постачання західної зброї. Потрібен тільки час! А скільки це буде – зрозуміло, що нешвидко. Зараз треба пишатися нашими воїнами, які стійко боронять Бахмут, Новомихайлівку, Марʼїнку, Соледар, Авдіївку. Які наступають на сватівському напрямку, у бік Кремінної та на Херсонщині.

Вірмо в українську перемогу та підтримуймо ЗСУ!