Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Запоріжці зможуть отримувати субсидії в опалювальний сезон

Запоріжці зможуть отримувати субсидії в опалювальний сезон

Запоріжці зможуть отримувати субсидії в опалювальний сезон

За декілька тижнів в Україні стартує опалювальний сезон. В тому числі і у Запоріжжі. В умовах війни запоріжці також зможуть отримувати субсидії. До них додались і внутрішньо-переміщені особи, яким також необхідна така допомога.

Редакція inform.zp.ua вирішила дізнатись, як жителі Запоріжжя та внутрішньо-переміщені особи зможуть отримати  житлові субсидії.

Які зміни відбулись у виплатах субсидій

Через війну у порядок виплат субсидій у новий опалювальний сезон довелось внести зміни. Тож Міністерство соціальної політики скоригувало порядок виплат.

Тепер призначати, нараховувати та виплачувати житлові субсидії та надавати пільги на житлово-комунальні послуги будуть не органи соціального захисту населення, а органу Пенсійного фонду, які працюють за екстериторіальним принципом.

Це означає, що тепер можна звертатись за реєстрацією прав в офіс прийому-видачі документів незалежно від місця розташування об‘єкта нерухомості.

  Такий принцип в умовах воєнного стану дозволить:

  • Забезпечити виплати субсидій та надання пільг людям, які були вимушені змінити місце проживання через окупацію населеного пункту або бойові дії.
  • Централізовано зберігати дані громадян, які необхідні для призначення та розрахунку житлових субсидій і пільг, аби не втрачати їх через окупацію окремих територій. Також це надає можливість оперативно їх коригувати.
  • Автоматизувати та більш швидко призначати, нараховувати та виплачувати житлові субсидії та пільги.
  • Зробити фінансування виплат більш централізованим.

У проекті рішення Мінсоцполітики пропонується не враховувати до середньомісячного сукупного доходу громадянам при розрахунку житлової субсидії:

  • Допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам.
  • Компенсація витрат, які людина несе, коли розміщує в своїй оселі переселенців за програмою «Прихисток».
Тарифы на отопление в Запорожье
Отопление

Не лише опалення: які ще субсидії будуть виплачуватись

Зміни до виплат субсидій також поширюється на тих, хто вимушений витрачати електроенергію для обігріву приміщення. Сюди входить розрахунок житлової субсидії на оплату електроенергії домогосподарствам, які внаслідок збройної агресії рф.

Зокрема це стосується тих, хто залишився без теплової енергії або природного газу і використовують побутові електроприлади для обігріву житла.

Ці зміни поширюються на всі території, які розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають в тимчасовій окупації.

Також акт Мінсоцполітики пропонує переглянути порядок критерії надання житлових субсидій особам, які отримують допомогу по частковому безробіттю, а також людям, які втратили роботу під час воєнного стану.

Для них пропонують передбачити можливість призначення з урахуванням їх фактичних доходів у розмірі допомоги по безробіттю.

Льготы и субсидии на оплату коммуналки профинансировали в Запорожье на 68 миллионов

Нагадаємо, окупаційна влада зупиняє навчання у Запорізькій області. Це пов‘язують з проведенням так званого референдуму на тимчасово окупованій частині регіону.