Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Технологии » Успішна розробка застосунку: як уникнути непотрібних витрат

Успішна розробка застосунку: як уникнути непотрібних витрат

Успішна розробка застосунку: як уникнути непотрібних витрат

Бізнес / Бизнес

Сучасний бізнес змушений діяти рішуче й без зволікання, адже конкуренція з кожним роком зростає, змушуючи дедалі більше й більше прискорюватися. При цьому не всі рішення бувають вдалими й часто спогади про зроблені промахи змушують подумки кусати лікті. Наприклад, коли інтерфейс із функціоналом дуже довгоочікуваного продукту викликають у клієнтів лише бажання залишити ресурс, що означає втрату коштів та часу на його створення, а також недоотримання прибутку.

Але у питанні диджиталізації бізнесу дуже пощастило – впровадження MVP дозволяє йому уникнути помилок під час розвитку в онлайні шляхом тестування та можливості перевірки концепції, ідей та функціоналу софту чи веб-ресурсу.

Розробка застосунку
Розробка застосунку

MVP є мінімально життєздатним продуктом, інакше кажучи, демо версією програми або сайту, на якій можна протестувати впровадження нових функцій, подивитися, як вони працюють та зрозуміти, що саме з цього потрібно аудиторії. Це дозволяє заощадити час, ресурси та гроші, не випускаючи при цьому неефективного продукту. Причому готове MVP – це не випущена поспіхом сира “болванка”, а повноцінна розробка з робочими функціями та готовою концепцією, що дозволяє отримати відгуки користувачів та вдосконалити продукт ще на стадії розробки. Знаючи, які саме функції очікують побачити потенційні користувачі, можна легко уникнути безлічі дорогих помилок, заощадити ресурси на розробку та просування, випередити конкурентів та підвищити прибуток.

Якщо говорити про зворотний зв’язок від користувачів нової розробки, тут все залежить від зручності та зрозумілості інтерфейсу, з яким клієнти взаємодіють, та отриманим від цього досвідом. У досягненні цієї мети головну роль відіграє рівень UX-дизайну самого продукту – він покращує користувальницький досвід і задоволеність клієнтів, що в результаті допомагає збільшити аудиторію конкретної програми.

Власне сам UX дизайн (User Experience Design) – це розробка досвіду користувача. Цей процес означає продумування всього шляху взаємодії клієнта з програмою, всіх можливих сценаріїв, які можуть статися і всіх цілей, яких він може досягти. Тому дизайнери намагаються зробити програмне забезпечення максимально зручним для користувачів.

IT
IT

При цьому UX дизайн буде однаково важливим незалежно від масштабів продукту, що розробляється. Неважливо, про що йдеться – про односторінковий сайт-візитку, чи про складний багатофункціональний застосунок. У будь-якому випадку, якщо користувач має виконати будь-яку дію, логіка роботи цифрового продукту має бути продумана таким чином, щоб він міг її здійснити з мінімальним зусиллям та без випадкових помилок. Оскільки UX-дизайн визначає весь шлях користувача, його проектування – це ціле мистецтво, яке охоплює різні сфери й потребує від дизайнера великого досвіду та знань одразу в декількох сферах, а саме – у візуальному дизайні, програмуванні, дизайні взаємодії та психології.

Також не варто забувати, що розробка – це дуже складний та відповідальний процес, аби віддавати його на відкуп аутсорсерам, які легко беруться за будь-яку роботу, та обіцяють зробити все й одразу за півціни. Найчастіше вибір таких підрядників закінчується зірваними термінами здачі проекту та вже зі старту неробочою розробкою. Тому не варто ризикувати, звертайтеся до перевірених команд професіоналів, які мають у цій сфері не один успішний кейс.