Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Негода в Запоріжжі: яких руйнувань зазнало місто, транспортні мережі і що вже відновили комунальники

Негода в Запоріжжі: яких руйнувань зазнало місто, транспортні мережі і що вже відновили комунальники

Негода в Запоріжжі: яких руйнувань зазнало місто, транспортні мережі і що вже відновили комунальники

Негода спричинила транспортний колапс

Запоріжжя в ніч з 15 на 16 серпня накрили сильні зливи. Грім та блискавки було чутно та видно з будь-якої точки в місті. Вранці після негоди містяни зіштовхнулись з наслідками сильної зливи. Дехто не міг від’їхати від будинку через повалені дерева, а дехто дістатись на роботу. Адже, комунальний електротранспорт перестав працювати через обриви електромереж.

Як в Запоріжжі борються з наслідками негоди і коли запрацює комунальний електротранспорт читайте далі. 

Нічна буря повалила в місті дерева та рекламні щити. На вулицях спостерігались обірвані лінії електропередач та контактні лінії живлення електротранспорту. Є випадки зруйнованих балконів та дахів будинків, а також місцями відсутнє світло. 

Через обірвані контактні лінії живлення електротранспорту графік руху трамваїв та тролейбусів протягом дня буде постійно змінюватися, – повідомив в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Повалені дерева біля будинків

Рятувальники ДСНС України у Запорізькій області зранку почали ліквідувати наслідки негоди. У Заводському, Шевченківському та Олександрівському районах міста Запоріжжя дерева впали на проїжджі та пішохідні частини дороги. Це створювало загрозу і заважало пересуванню транспорту та містян.

Співробітники Служби порятунку за допомоги спеціального обладнання розпиляли 7 дерев та прибрали усі їх частини з доріг. Внаслідок подій ніхто не постраждав, – коментують в Головному Управлінні ДСНС України у Запорізькій області. 

Ліквідація негоди в Запоріжжі

Близько об 11:00 годині комунальники частково відремонтували електромережі. З того часу відновлено рух трамваїв №3, №14(частково) та тролейбусу №9, №14 (частково). 

Рух трамваїв: 

  • по маршруту № 3 від зупинки «Вокзал «Запоріжжя-І» до зупинки Запоріжжя Ліве»
  • по маршруту № 10 від зупинки «Майдан Волі» до зупинки «Зелений Яр»
  • по маршруту № 14 від зупинки «Запоріжцирк» до зупинки «Шевченківський жмс.»
  • по маршруту № 16 від зупинки Запоріжцирк» до зупинки «Вокзал «Запоріжжя-І»

Рух тролейбусів:

  • по маршруту № 14 від зупинки «Набережна» до зупинки «Сімферопольське шосе» (без заїзду на вул. Чумаченко)
  • по маршруту № 9 від зупинки «БК ЗаЛК до зупинки вул. Сєдова»

Загалом в Запоріжжі цієї ночі через складні погодні умови знеструмлено понад 7 тисяч родин. До ранку енергопостачання 3 200 з них було відновлено. Аварійно-ремонтні роботи тривають, повідомляють в Запоріжжяобленерго. 

Також через примхи стихії на ранок по Більмацьких електромережах знеструмлені 327 споживачів у 6 населених пунктах. 

Аварійна ситуація на дорозі
Повалені дерева в Запоріжжі

В Патрульній поліції Запорізької області нагадали про правила безпечного керування під час дощу:

  • вмикайте ближнє світло фар, щоб ваш автомобіль був помітний на дорозі;
  • подбайте про чистоту вікон і дзеркал, щоб добре бачити обстановку навколо себе;
  • пам’ятайте про аквапланування — це одна з найсерйозніших небезпек під час дощу. Іноді достатньо швидкості 50 км/год, щоб водій втратив контроль над авто;
  • дотримуйтесь дистанції та інтервалу, адже під час руху мокрою дорогою гальмівний шлях стає довшим.