Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » ТОП-5 професій після закінчення війни

ТОП-5 професій після закінчення війни

ТОП-5 професій після закінчення війни

Вже зараз український уряд планує, як відбуватиметься відбудова нашої країни після перемоги. Тому ті люди, які знайдуть себе на гребні відбудови – зможуть зробити гарну кар’єру. 

І, звичайно ж, заробити на ній суттєві гроші. А заробляти прямо зараз допоможуть бездепозитні бонуси за реєстрацію в казино України.

ТОП-5 професій після закінчення війни

Найперспективніші професії після війни

    1. Будівельник. Прогнозується великий попит на всі професії, що стосуються будівництва. Адже після війни на нас чекає відбудова країни. Грошами обіцяє допомогти Європа. А ось руки знадобляться українські. Тому будівельники, прораби, сварщики, електрики, сантехніки та інші робітничі спеціальності будуть в ціні.
    2. Айтішник. На професії IT-сфери попит був завжди. І його зниження не прогнозується. Нові проекти потребуватимуть нових сайтів, додатків та систем обліку. А отже, завжди потребуватимуться спеціалісти, які їх створять. Так само очікувано, що в Україну заходитимуть нові світові флагмани, зацікавлені у дорогих фахівцях за зниженими цінами.
    3. Професійний військовий. Прогнозовано, що навіть після закінчення війни ЗСУ отримуватимуть значно більше уваги й фінансування, ніж до 24 лютого. А отже, їх чисельність залишиться значною. Звичайно, підписати контракт на постійну службу в лавах ЗСУ зможуть в першу чергу ті, хто воював та отримав певну військову професію. 
    4. Аграрні професії, фермери. У 2022-му році весь світ схаменувся: виявилося, що саме Україна кормить велику частину планети. Аграрна сфера була прибутковою й раніше, велика частина врожаїв йшла на експорт, включаючи органічну продукцію. Тому логічно, що після перемоги попит на аграрні професії збільшиться.
  • Психолог та психотерапевт, коуч. Прогнозується сплеск потреб у спеціалістах “допомагаючих” професій. В першу чергу, це психотерапевти та психологи, які допоможуть людям пережити травми війни і не тягнути їх за собою в подальше життя. Також перспективним виглядає напрямок коучінгу. Коучі – це спеціалісти, які допомагають віднайти себе в нових умовах, спланувати професійний розвиток і т.д.

Професії після закінчення війни

Якщо вашої професії немає в ТОПі

Ту виходи два – або переучуватися, або зрозуміти, наскільки потрібна буде ваша професія надалі. Так попит на дизайнерів, SMM-ників, продавців та манікюрниць нікуди не дінеться – варто лише економіці стати стабільнішою. 

Гірше – якщо ваша робота була пов’язана з російською мовою чи взагалі з росією. В такому випадку краще переучуватися прямо зараз.