Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Здоровье » Запорізька обласна лікарня отримала сучасне обладнання: інноваційні можливості для штучного кровообігу

Запорізька обласна лікарня отримала сучасне обладнання: інноваційні можливості для штучного кровообігу

Запорізька обласна лікарня отримала сучасне обладнання: інноваційні можливості для штучного кровообігу

Наразі проблема серцево-судинних захворювань є досить актуальною. Адже проблеми з серцем доволі часто зустрічаються не лише в літніх людей, але й в молодого покоління. Вперше, в нашій лікарні, операцію на серці було проведено в жовтні 1991 року. Однак тепер, ми маємо змогу проводити більш складні операції та з зменшим відсотком ризику для життя пацієнтів. Деякі з цих захворювань неможливо вилікувати медикаментозно, тож на певних стадіях без хірургічного втручання не обійтись.

Кардіохірургічне відділення Запорізької обласної клінічної лікарні проводить операції на серці різного рівня складності:

  • малоінвазивні процедури – які або не мають  розрізу, або являють собою прокол шкіри без загальної анестезії;
  • втручання – коли робиться розріз і необхідна зупинка серця пацієнта для глобальної реконструкції. 

Дане технологічне оснащення гарантує повне заміщення функцій серця та легенів в момент зупинки належного функціонування цих органів. Апаратура є якісною та надійною, адже відповідає всім вимогам та критеріям європейських стандартів. 

Окрім цього, в нашому відділення проводяться: протезування сердечних клапанів, аортокоронарне шунтування, імплантація електрокардіостимуляторів, пластика дефекту міжпередсердної перегородки та інші види операцій. Мета наших спеціалістів – зробити так, аби серце пацієнтів виконувало належні йому функції. Однак, хірургія кардіологічного направлення є неможливою без технологічного обладнання. Апарат штучного кровообігу, або апарат «серце – легені» – на сьогодні є основною сучасною технологією. Серце виконує головну роль всього організму –  прокачування крові та забезпечення тканин необхідним живленням та диханням. Під час операції, такий апарат стає надійним та вірним «помічником», який допомагає хірургу відкрити порожнину серця, замінити клапан чи виконати інші складні кардіологічні дії. 

В ході операції, кардіохірург має, на певний час, зупинити серце пацієнта, але перед тим під’єднати його до АШК (апарат штучного кровообігу). Особливості роботи апарату полягають в тому, що він транспортує кров. Та кров, показники якої в нормі надходить до легенів та прямує до АШК. Там вона зігрівається або охолоджується, в залежності від показників етапу операції, та насичується киснем завдяки оксигенатору (спеціальний  кисневий пристрій). Для кожного пацієнта передбачено індивідуальний одноразовий оксигенератор, який забезпечує функцію газообміну: насичує кров киснем та виведенням з неї вуглекислого газу.     

Запорізька обласна лікарня отримала новий апарат штучного кровообігу (АШК). 

Назва нової моделі апарату – «Stockert S5», нею вже користуються всі перфузіологи світу. Переваги такої моделі в тому, що вона має сучасне програмне та апаратне забезпечення, оснащена датчиками температури, тиску, рівня перфузії та іншими важливими показниками стану пацієнта в момент хірургічного втручання. Окрім цього, така система включає в себе консолі моніторингу і управління процесом перфузії крові та надає можливість для швидкого забору крові під час операції для оцінки якості перфузії. Також, такий апарат є зручним, адже працює разом з Heater-Cooler System 3T, що має окремі налаштування для теплої кардіоплегії, холодової кардіоплегії та температури тіла пацієнта. 

Апаратура є повністю перевіреною, а значить – безпечною та надійною для використання.    Забезпечення лікарні такою апаратурою є дуже значимим для наших пацієнтів, адже це вагомий внесок та великий прорив в медицині, що допоможе зробити роботу фахівців більш професійною.  

Кардіохірурги ЗОКЛ щодня докладають чималих зусиль, аби відновити роботу сердець пацієнтів відділення. Тому ми закликаємо вас, якщо виникають найменші скарги на серцево-судинну систему, не зволікайте, записуйтесь на безкоштовну консультацію до кращих спеціалістів кардіохірургів за телефонами:

  • (068) 812-97-76,
  • (066) 146 03 17.