Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » Батьки дівчини, яка вистрілила подрузі в обличчя, виплатять понад мільйон гривень

Батьки дівчини, яка вистрілила подрузі в обличчя, виплатять понад мільйон гривень

Батьки дівчини, яка вистрілила подрузі в обличчя, виплатять понад мільйон гривень

Виправні роботи та грошова компенсація.

В Оріхівському районному суді розглянули справу дівчини, яка два роки тому вистрелила з рушниці в лице своєї подруги. За необережне поводження зі зброєю обвинувачена має відпрацювати на громадських роботах та виплатити потерплій понад мільйон гривень.

Це стало відомо із вироку, опублікованого в Єдиному реєстрі судових рішень.

Дівчину визнали винуватою у вчиненні кримінального правопорушення та призначили покарання у виді 120 годин громадських робіт. Окрім того, сім’я обвинуваченої має виплатити матеріальну компенсацію в розмірі понад 700 тисяч гривень та за моральну шкоду – 500 тисяч гривень. Також на користь держави обвинувачена сторона має понести судові витрати за проведення судових експертиз, заплативши понад 34 тисячі гривень.

Таку суму компенсації запросила сім’я потерпілої, адже було заподіяно матеріальну шкоду, яка складається з витрат на лікування, що підтверджується медичною документацією та чеками, необхідність відновлення її здоров`я за кордоном, а також пов`язані з цим витрати. Також було завдано моральну шкоду, оскільки завдані обвинуваченою тілесні ушкодження спричинили тривалий розлад її здоров`я, вона зазнала сильного фізичного болю, відчуття тривоги, душевного неспокою, стрес, безсоння, було порушено нормальний спосіб життя і вона була змушена докладати додаткових зусиль для його відновлення, для організації свого життя, постійно лікуватися, обстежуватися, відвідувати спеціалістів. Внаслідок отримання тілесних ушкоджень потерпіла стала інвалідом другої групи інвалідності.

Нагадаємо, подія сталася у 2019 році.  Молоді люди зібралися вдома в обвинуваченої. Вони вживали слабоалкогольні напої, готували шашлик, спочатку були на вулиці, а потім зайшли в дім. Молодь спілкувалася, фотографувалися, вели прямий ефір в інстаграмі, також вживали напої. Потім обвинувачена дістала із шафи рушницю, тримала її в руках і запропонувала постріляти по банках, але всі відмовилися. Потім дістала ще одну рушницю, яку також держала в руках і ходила з цими рушницями по кімнаті. Вона в цей час сиділа на ліжку, а інші дівчата стояли. Потім, коли зібралися розходитися по домівках, вона встала з ліжка, повернулася боком до обвинуваченої  й стався постріл. Не зрозуміла як це сталося, лице було залито кров`ю, одразу пішла до раковини й почала промивати лице. Вважає, що цей простріл було вчинено не з обережності, а навмисно, оскільки обвинуваченій подобався хлопець, з яким вона на той час зустрічалася.