Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Запорізькі підприємці відсьогодні можуть отримати грошову допомогу

Запорізькі підприємці відсьогодні можуть отримати грошову допомогу

Запорізькі підприємці відсьогодні можуть отримати грошову допомогу

Деньги

Сьогодні, 19 квітня, розпочинається прийом заявок на отримання допомоги від держави на період карантину.

Так, представники бізнесу “червоних зон”, Запорізької області, зокрема, можуть подати заявку на отримання “карантинних” вісім тисяч гривень.

Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці  у фейсбуці.

Сподіваюся, що місцева влада теж підставить плече підтримки та збільшить виплати людям у межах своїх регіонів, – написав він.

Подати заявку для оформлення карантинних виплат можна через застосунок чи портал “Дія”. У цій системі є функція “відсіювання” тих, хто не підходить за критеріями для виплат матеріальної допомоги.
 
Нагадаємо, Уряд визначив перелік сфер діяльності, працівники яких можуть претендувати на державну допомогу. Він є досить довгим, і стосується підприємств чи компаній, які були змушені припинити роботу через карантин. Це роздрібна торгівля, громадське харчування, заклади культури і спорту, пише BBC.

Зокрема, отримати матеріальну допомогу можуть наймані працівники та ФОПи у таких галузях:

  • роздрібна торгівля запчастинами, комп’ютерами та оргтехнікою, електронікою та побутовою технікою, одягом та взуттям, будівельними матеріалами, книжками, іграшками, спортивним інвентарем, рослинами, ювелірними виробами у спеціалізованих магазинах. Сюди ж належить і роздрібна торгівля на ринках та з лотків.
  • діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування, постачання готових страв для подій,
  • діяльність театрів, кінотеатрів, організація конгресів і торговельних виставок, концертів, робота бібліотек та архівів, тематичних парків та атракціонів, організація відпочинку та розваг,
  • робота спортивних закладів, фітнес-центрів.