Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » В мерії розповіли про ситуацію із захворюванням на коронавірус у Запоріжжі

В мерії розповіли про ситуацію із захворюванням на коронавірус у Запоріжжі

В мерії розповіли про ситуацію із захворюванням на коронавірус у Запоріжжі

Запоріжжя досі знаходиться у «червоній зоні» за поширенням коронавірусу. Заповненість ліжок зменшується, однак кількість захворювань залишається значною.

У місті працюють 7 медичних закладів, в яких лікують хворих на COVID-19. П’ять з них передбачені для дорослих, ще одна – 5-та дитяча лікарня, і пологовий будинок, який надає медичну допомогу хворим на коронавірус вагітним та жінкам з гінекологічною патологією.

За інформацією від Запорізької міської ради, на сьогодні в лікарнях розгорнуто 1300 ліжок. На сьогодні вони заповнені на 66%. Хоча ще зовсім нещодавно в мерії повідомляли про критичну завантаженість ліжок хворими.

Щодня з лікарень виписуються від 25 до 50 хворих. Однак кількість пацієнтів з важким та середнім перебігом хвороби, які потребують кисневої терапії та надходять у міські лікарні, залишається значною, – підкреслюють у мерії.

Як писав Inform.zp.ua, лікарні Запоріжжя забезпечені медичним киснем для лікування хворих на коронавірус.

Усі ліжка забезпечені киснем. 84% підключені до централізованого постачання кисню, решта – з кисневими концентраторами. Наразі у 1-й та 9-й міських лікарнях вже майже введені в експлуатацію 5-тонні кріоциліндри, тож забезпеченість киснем перевищить позначку у 100%, – інформують на сайті Запорізької міської ради.

Окрім того, на повну потужність працює міська лабораторія ПЛР-діагностики, яка безкоштовно проводить тестування для пацієнтів запорізьких лікарень.