Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Резонанс » У Запоріжжі водій таксі відмовився везти пасажирів через колір шкіри

У Запоріжжі водій таксі відмовився везти пасажирів через колір шкіри

У Запоріжжі водій таксі відмовився везти пасажирів через колір шкіри

Такси

Інцидент трапився, коли подружжя викликало таксі, але водій відмовився везти через приналежність чоловіка до іншої національності. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповіла жителька Запоріжжя Олена Макайя-Мельникова. Її чоловік Мішель Макайя родом з Конго, але вже довгий час живе в Україні. Разом з дружиною він викликав таксі, щоб доїхати додому з магазина. Але коли приїхав водій, він відмовився перевозити подружжя.

Машина приїхала, привіталися з водієм, зібралися сідати в салон  і тут він видає, що “мавп не везу, хто сказав, що мені потрібен руберойд”, далі була нецензурна лайка. Звичайно, від поїздки ми відмовилися, я написала в службу підтримки, – повідомила жінка.

На ситуацію відреагував президент Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані. Він засудив інцидент та заявив, що необхідне втручання поліції для протидії дискримінації. За його словами, це треба зробити для того, щоб забезпечити рівні можливості для реалізації всіх прав та свобод кожної людини.

Згодом представництво компанії Bolt попросило вибачення за скоєне й запевнили, що надалі запобігатимуть таким випадкам.