Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Як новації чекають на запорізьких абітурієнтів цього року

Як новації чекають на запорізьких абітурієнтів цього року

Як новації чекають на запорізьких абітурієнтів цього року

Як зазначають в Міністерстві освіти, цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у заплановані терміни. З’явилися нововедення, яких не було минулого року.

Відтепер кожен вступник зможе скласти ЗНО не більш ніж з 5 предметів, торік було 4. Хоча для вступу до університету абітурієнт повинен подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів.

Учні, які закінчують школу, повинні скласти ДПА (Державну підсумкову атестацію) у формі ЗНО. Для них є 4 обов’язкові предмети: українська мова, математика, іноземна мова або історія України на вибір та ще один предмет на вибір випускника.

Для вступу у 2021 році будуть зараховувати і результати ЗНО за 2018–2021 роки.

Що нового? Цього року є два варіанти складання ЗНО з української мови. Випускники, які планують вступати на спеціальності гуманітарного напрямку, повинні виконати завдання і з української мови, і з літератури. Ті, хто бачать себе у технічних спеціальностях, можуть складати лише українську мову. Однак в цьому тесті будуть деякі завдання й зі шкільної програми української літератури.

На сайті УЦОЯО вже є демонстраційний варіант сертифікаційної роботи з української мови і літератури та розбір завдань.

Вперше цього року ЗНО з математики стане обов’язковим для усіх випускників. Тест буде дворівневий. Базовий рівень складатимуть учні, незалежно від обраного фаху. Профільний – для тих, майбутня спеціальність яких цього потребує, тобто переважно для технічних напрямків.

Основна сесія ЗНО триватиме від 21 травня до 15 червня, а додаткова – з 29 червня до 16 липня. Результат із хімії надійде до 4 червня, із іноземних мов – до 18 червня, із математики – до 22 червня, із української мови, української мови і літератури, історії України, біології – до 25 червня, із географії – до 30 червня. 

Вступники 2021 зможуть завантажити мобільний додаток «Моє ЗНО», щоб стежити за графіком та місцем проведення тестувань, а також отримати свої результати іспитів. Також це можна зробити через особистий кабінет на УЦОЯО.

Як писав раніше Inform.zp.ua, школяри певних класів запорізьких шкіл перейдуть на дистанційне навчання.