Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » ТОП книг від українських письменників: поради Макса Кідрука

ТОП книг від українських письменників: поради Макса Кідрука

ТОП книг від українських письменників: поради Макса Кідрука

Що почитати на вихідних? Продовжуємо серію інтерв’ю, у яких письменники розповідають про книги, що варті уваги.

Сьогодні питаємо поради у Макса Кідрука. Він не лише автор багатьох відомих книг та тревелогів, а й досвідчений мандрівник. Макс побував у 30 країнах, на різних континентах і островах. Серед них  і найвіддаленіший куточок світу — острів Пасхи. Враженнями від своїх мандрівок письменник ділився у власних романах. Багато його історій засновані на реальних подіях і вже стали бестселерами.

Макс Кідрук
Макс Кідрук
  • Тож Максе, які з ваших улюблених книг порадите прочитати?

Я читаю дуже багато. Це частина моєї роботи, як автора. Тому одного ТОПу на всі часи не маю. Зараз можу дати певні поради, але мусите розуміти, що пів року тому вони були іншими, а через пів року знову зміняться.

  • З останнього, що вразило – книга сучасної американської авторки Джанін Каммінс, яка називається “Американський бруд”. Вона вийшла в видавництві “Vivat”. Вигадана історія про жінку з дитиною, які, єдині з усієї родини, вціліли після нападу Мексиканського картелю. Вони тікають від цього картелю через всю Мексику, намагаючись перебратись в Америку і врятуватись. Хоч історія вигадана, проте частково заснована на реальних подіях. Описані в книзі маршрути, якими біженці тікають до Америки, насправді існують. Книга дуже важка, але не в плані читання, а для сприйняття, через описані в ній події. Хоча цим і цікава.

 

  • Можу порадити одну з книг Девіда Мітчелла. Автор, якого я впродовж останніх років вважаю одним із кращих письменників сучасної літератури. “Кістяні годинники” – історія перекладена українською і от-от має вийти в одному з українських видавництв. Вона, як на мене, дивовижна. Сама по собі, як історія, але, поза тим, написана феноменальним стилем.

 

  • Книга американського астронавта Майка Маллейна (ще не перекладена українською) “Верхи на ракеті. Обурливі історії астронавта шаттла”. Чоловік із гумором описав усю свою кар’єру в НАСА. Для мене ця історія була особливо важливою, бо зараз я пишу першу книгу з великого циклу “Темні Віки”. У ній йтиметься про найближче майбутнє, описую світ через 100 років після нашого часу і частково торкаюся теми колонізації ближнього космосу. Саме тому книга для мене була важливою. По перше, вона з гумором. По-друге – там купа фактологічних деталей, які дають мені змогу більш детально описати, те, про що я пишу.

 

  • Напевно це не буде оригінальним, але всі частини, видані з “Гри престолів”. Окремо хочу виділити книгу “Буря Мечів”. Це – третя частина. Там багато сторінок, але їх читаєш просто “запоєм”, не зупиняючись. Дивовижна книга за подіями і стилем написання. І це говорить людина, яка не любить фентезі від слова зовсім. Тобто Джордж Мартін створив щось таке блискуче, що навіть я, великий скептик стосовно фентезі, читаю це з великим захопленням. 

Автор –  Анастасія Агаркова