Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Репортаж » НАТО в Запоріжжі: фейки та факти

НАТО в Запоріжжі: фейки та факти

НАТО в Запоріжжі: фейки та факти

Серед запоріжців переважають фейки над фактами про НАТО. Про це свідчать опитування різних інституцій, які досліджують настрої українців в різних регіонах України. Через таку статистику Запоріжжя стало першим, де пройшла експериментальна інтерактивна виставка «НАТО – територія безпеки».

Інсталяція відрізнялась від подібних тематичних заходів своєю сучасністю. Спочатку людям пропонували подивитися короткий пізнавальний ролик про роботу НАТО в окулярах віртуальної реальності. Далі – лотерея із країн членів цієї організації.

Майданчик для зведення будинку НАТО зі стінами і стелею із головних принципів роботи альянсу. Наприкінці екскурсії кожен міг закріпити свої знання і пройти інтерактивний тест/гру. Незважаючи на серйозність теми, виставка зацікавила і дорослих, і підлітків.

Багато людей приходили до нас із сформованими стереотипами про НАТО. Наприклад, вважали Америку єдиною країною членом Північноатлантичного Альянсу. Деякі, навіть дізнавшись правду, вперто відмовлялися в неї вірити. Були, такі, хто навіть не чув про таку організацію, – розповів Максим Луценко, модератор виставки в Запоріжжі.

Серед відгуків – подяки за пояснення та розвінчування фейків. Відвідувачі наголошували, що виставка допомогла зруйнувати міфи, якими страшали людей в радянські часи і продовжують лякати сьогодні пропагандистські ЗМІ.

Для виставки ми обрали найпоширеніші і найактуальніші фейки про НАТО, які постійно з’являються в інфопросторі. На кубиках розмістили з одного боку факти, а з другого – популярні міфи і пропонували визначити правильний варіант. Так, відвідувачі могли обрати між «боротьбою з  коронавірусом» і «вживленням чіпів». Як не дивно, але багато хто без жартів обирав чіпування, як одну із задач НАТО, – зазначила Альона Луценко, модераторка інсталяції.

Захід організувала ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Посольства Канади в Україні. Виставка вже закінчила роботу в Запоріжжі і попрямувала до Херсону. Поки, що у планах організаторів лише ці два міста. Але, якщо інсталяція набере багато позитивних відгуків і доведе свою ефективність, виставку побачать і в інших областях України, – пообіцяли організатори.

Автор – Анастасія Агаркова