Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Жінки в IT-сфері: де більше ресурсів, там більше чоловіків

Жінки в IT-сфері: де більше ресурсів, там більше чоловіків

Жінки в IT-сфері: де більше ресурсів, там більше чоловіків

Нинішня ситуація з карантином для запобігання та протидії коронавірусу та переведення роботи в онлайн-режим наочно демонструє важливість, актуальність та перспективність IT-сфери. Галузь IT є однією з найбільш перспективних і високооплачуваних галузей у всьому світі. Працевлаштування в галузі ІТ відкриває можливості виконувати завдання дистанційно, перебуваючи в будь-якому місці, де є доступ до мережі Інтернет, самостійно організовувати […]

Цьогорічна ситуація з коронавірусним карантином та переведення роботи в онлайн-режим наочно демонструє важливість, актуальність та перспективність IT-сфери. Ця галузь є однією з найбільш перспективних і високооплачуваних у всьому світі. Працевлаштування в ІТ відкриває можливості виконувати завдання дистанційно, перебуваючи в будь-якому місці, де є доступ до мережі Інтернет, самостійно організовувати свою роботу, усього за кілька років зробити кар’єру.

Такі умови праці є дуже привабливими для жінок, зважаючи на можливість успішно поєднувати робочі та сімейні обов’язки, бути фінансово незалежною, а також не залишати роботу на час декретної відпустки. Проте в реальності ІТ-галузь вважається однією з найбільш “чоловічих” та асиметричних на ринку праці з доволі низькою представленістю в ній жінок, – наголошує запорізький благодійний Фонд «Єдність» за майбутнє».

  • В Україні галузь IT щорічно зростає в середньому на 25 %, а її експортна доля вийшла на третє місце після товарів агросектору та металургії.
  • За даними популярного IT-ресурсу DOU, наразі в українській сфері IT чоловіків переважна більшість, хоча відсоток жінок з 2011 р збільшився з 7% до 20%. І це незалежно від типу і розміру компаній. Це загальний ринковий тренд.
  • У міжнародних аутсорсингових компаніях цей показник може досягати 30% і навіть 40%.

За даними опитування UNICEF, чому жінки менше орієнтовані на побудову кар’єри в IT, ніж чоловіки:

-31% респонденток-жінок відповіли, що вони недостатньо інформовані у цій сфері,

-28% – що їм не цікава галузь, 

-23% не впевнені у своїх силах, 

-17% вважають сферу чоловічою,

-12% вважають, що робота в галузі негативно відіб’ється на особистому житті і що погано вчили точні науки в середній школі.

Згідно з дослідженням консалтингової компанії McKinsey & Company, компанії з найбільшим представництвом жінок у керівництві демонструють на 41% більший дохід на акціонерний капітал та на 56% кращі результати операційної діяльності, ніж компанії, де в менеджменті працюють лише чоловіки. Це та інші дослідження дали змогу Національному центру жінок в інформаційних технологіях (NCWIT) говорити про беззаперечну перевагу диверсифікованих команд.

  • У США 10 років тому почали активно займатися залученням дівчат і жінок до IT шляхом навчальних програм для дівчат. В рамках однієї з таких програм за 3 роки навчання закінчили 10 тис. жінок, 90% з яких вступили до вишів за спеціальністю «Комп’ютерні науки». Частина випускниць встигла пройти стажування і була зарахована до лав Google, Microsoft, Twitter та Facebook.
  • Приклади успішних жінок в IT: 

Шеріл Сендберг – виконавчий директор Facebook з 2008 року

Сьюзен Войжицьки – головний виконавчий директор YouTube

Урсула Бернс – очолює раду директорів телекомунікаційної групи VEON, член ради директорів Uber

Нагадаємо, Україна активізувалась у доєднанні до Європейської хартії єдності жінок та чоловіків у житті місцевих громад.