Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Без категорії » Коронавірус: що зміниться з 18 березня та останні дослідження вірусу

Коронавірус: що зміниться з 18 березня та останні дослідження вірусу

Коронавірус: що зміниться з 18 березня та останні дослідження вірусу

Посилення карантину вже відбулося з 17 березня в Запоріжжі, як і по всій України. Але від середи, 18 березня, припиняється пасажирське сполучення між містами країни. Подробиці управлінських рішень та профілактичних дій влади пояснює Ігор Котелевський, мер Токмаку. Його пояснення соціологи називаються прикладом комунікаціі з громадянами: він виходить на онлайн-зв’язок кілька разів на добу.

Для мінімізації негативних наслідків від нової біозагрози в місті Токмак необхідно бути готовими до протидії за найнесприятливішим сценарієм. Суворі та своєчасні епідеміологічні заходи мають вирішальне значення для стримування швидкого поширення нового збудника (COVID-19) на території міста.

Тому наступні рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання. Прийняте наступне рішення:
Забороняються з 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року:
– регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);
– перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі;
– перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі;
– заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;
– з 12 години 00 хвилин 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Крім того, Ігор Котелевський пояснює останні дослідження щодо коронавірусу. Вірус може зберігатись до 3 годин в аерозолі та до кількох днів на об’єктах довкілля. Інкубаційний період складає в середньому 1 – 14 днів, але за останніми даними, в окремих випадках, може збільшуватись до 24 – 27 днів. Існування безсимптомних форм інфікування (за даними обстеження осіб, які перебували на круїзному лайнері «Diamond Princess») становить 50%. Саме це і обумовлює необхідність проведення відповідних обмежувальних заходів щодо зменшення пандемії.

За орієнтовним прогнозом державної установи «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Національної Академії медичних наук України», при низькому рівні протиепідемічних і профілактичних заходів інфікованими в Україні можуть бути 9,4 млн. населення.