Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Вводиться мораторій на перевірки бізнесу на період карантину

Вводиться мораторій на перевірки бізнесу на період карантину

Вводиться мораторій на перевірки бізнесу на період карантину

Сьогодні парламент України послабив податкове навантаження та прийняв закони, які повинні мінімізувати збитки підприємств в період карантину. Народні депутати одностайно підтримали відповідний законопроект № 3220.

Що змінюється:
– Не буде штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчинене в період із 1 березня до 30 квітня 2020 року;
– вводиться мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок із 18 березня до 31 травня 2020 року;
– до 1 липня 2020 року подовжується термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;
– звільнення від сплати земельного податку до 31 травня 2020 роки;
– нежитлова нерухомість, яка перебуває у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом обкладання податком з 1 березня до 30 квітня 2020 року.

Як повідомляє нардеп від Запорізької області Павло Мельник, також проголосували про термінове направлення законопроекту на підписання Головою Верховної Ради України саме сьогодні. Далі законопроект одразу буде направлено на підпис Президента.

Верховна Рада ухвалила ще два важливих законопроекти №2538 та 2539 щодо підвищення доступності ліків, що закуповуються державою.

Вони передбачають такі зміни:
– процедури закупівлі будуть прозорими, зрозумілими, швидкими та ефективними;
– спрощується порядок ввезення ліків, які пройшли реєстрацію у країнах-лідерах медичного контролю. Без затримок;
– встановлюється система, що заощаджуватиме бюджетні кошти, оскільки усуне корупційні чинники в механізмі закупівель;
– впорядковуються закупівлі, адже вони спрямовуватимуться через одну юридичну особу, створену державою, яка закуповуватиме і розповсюджуватиме ліки відповідно до потреб.

Нагадаємо, Запоріжжя на карантині, тимчасово зупинено роботу об’єктів загального користування з присутністю більше 10 осіб.