Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Блоги » У Запоріжжі відкрила двері благодійна виставка “ARThelps”, яка збере кошти на лікування дітям

У Запоріжжі відкрила двері благодійна виставка “ARThelps”, яка збере кошти на лікування дітям

У Запоріжжі відкрила двері благодійна виставка “ARThelps”, яка збере кошти на лікування дітям

1 березня, у вистаковому залі Союзу фотохудожників розпочалась благодійна виставка “ARThelps”, організатором якої виступила запорізьке  об’єднання митців “Колорит”.

На виставці представлено 56 робіт 17 художників у різному ціновому діапазоні: від 20 гривень до 5 тисяч. Всі отримані гроші об’єднання “Колорит” передає Запорізькій міській багатопрофільній дитячій лікарні #5 для придбання медичного обладнання для лікування бронхолегеневих захворювань (інгалятори).

Усі бажаючі можуть прийти особисто подивитися на картини за адресою проспект Соборний, 159 або ж надіслати листа на пошту [email protected], аби отримати фото картин та їх ціну. Також зарезервувати ту картину, що сподобалася, можна через соціальну мережу “Фейсбук”. Саме таким чином одну з картин, представлених на виставці  (“Зимовий міський пейзаж з ворогами”, Мітков Вадим), купила запоріжанка, що наразі проживає у Франції.

Протягом усього періоду нашої діяльності, а ми (об’єднання “Колорит” – ред.) існуємо вже 26 років, ми постійно допомагаємо прикрасити своїми роботами стіни лікарень, дитячих будинків. Ми співпрацюємо з дитячими лікарнями вже сім років і кожного року даруємо їм на свої щорічні виставки по 10-12 робіт. У цьому році ми також дарували, але вирішили допомогти ще й матеріально, аби вони могли дозволити собі купити інгалятори для дітей. Тому ми вирішили організувати таку акцію, де художники представили свої роботи за мінімальними цінами. Будь-хто за час проведення виставки може придбати картину та внести свій вклад у нашу спільну справу, – розповіла Ольга Хар’якова, заступник голови об’єднання “Колорит”.

Художники, чиї картини є на благодійній виставці, з радістю розповідають:

Ця акція присвячена лікарні та дітям, тож я обрала для неї шість картин своїх, в основному, це квітковий і фентезійний живопис, я думаю, це класичні роботи, які завжди будуть цікаві людям, і вони зможуть їх купити, – поділилася Анна Стешенко.

Я взяв участь у виставці, тому що потрібно представляти “Колорит”, і представляти не лише на площі Маяквовського, також розвивати культурне життя міста, тому що, якщо не буде виставок, люди не будуть цікавитися цим. Робіт я маю багато, але для виставки обираю найкращі. Я працюю в жанрі “марина” (морський пейзаж), тож обрав саме ті роботи, які найбільше подобаються, – розповів Стоєв Сергій.

На виставці картину художника Сокольського Ігоря подарували лікарям. Благодійна акція триватиме до 5 березня за адресою проспект Соборний, 159.

Автор – Анастасія Губіна